Sztárok

Fájdalomból bőven kijutott neki: saját lányát temette el az Oscar-díjas színésznő, férjéről pedig kiderült, hogy biszexuális és AIDS beteg

Vanessa Redgrave kivételes pályafutása alatt több tucat mozi- és tévéfilmben szerepelt, számos színházban megfordult, munkásságát pedig seregnyi díjjal ismerték el. Az Oscar-díjas angol színésznő azonban csak a szakmában volt ennyire sikeres – a magánélete sajnos nem alakult felhőtlenül.

Súlyos tragédiák árnyékolják be az életét

Vanessa Redgrave az egyik legnevesebb brit színészdinasztia sarja, színpadon és filmen is apja, Sir Michael Redgrave oldalán mutatkozott be – már fiatalon végigjátszotta szinte az összes női Shakespeare-szerepet, partnere volt Laurence Olivier is. A színésznő 1966-ban Michelangelo Antonioni Nagyítás című filmjében nyújtotta első nagy alakítását, s még ebben az évben Oscar-díjra jelölték a Morgan - Orvosi eset című filmért. A színésznő a közéletben is hallatja hangját: nyíltan kiáll az emberi jogokért, a UNICEF jószolgálati nagykövete, és a Művészek A Rasszizmus Ellen (Artists Against Racism) egyik alapító tagja. Noha a karrierje irigylésreméltó, a magánélete nem alakult sikeresen: több tragédia is beárnyékolja a mindennapjait…

Redgrave komoly sikert aratott az Arthur király mondakörét felelevenítő Camelot című musicalben id: A Sir Lancelot szerepét alakító Franco Neróval a filmvásznon kívül is elmélyült kapcsolata, a párnak 1969-ben közös gyermeke született. Redgrave második Oscar-jelölését a tragikus sorsú Isadora Duncan táncosnőről készült filmben nyújtott alakításáért kapta, ezután Sidney Lumet a Sirály című Csehov-adaptációban rendezte, majd Richard Attenborough Ó, az a csodálatos háború című alkotásában szerepelt.
Kattints a további képekért!

A Beach Boys nevű zenekar óriási sikereket érhetett volna el, ha a tagok élete nem torkollik tragédiába: az együttest három testvér alapította, Brian, Dennis és Carl Wilson, azonban Dennist és Carlt idejekorán elragadta a sors sötét fintora.

Leadfotó: CBS via Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.