Válik a spanyol hercegnő, miután a férjét rajtakapták egy másik nővel

Véget ért I. János Károly spanyol király és Zsófia spanyol királyné fiatalabb lányának házassága. Krisztina infánsnő férje másik nő mellett találta meg a boldogságot.

Különválik férjétől a spanyol király nővére

Különválik férjétől Krisztina infánsnő, VI. Fülöp spanyol király fiatalabbik nővére – közölte az EFE spanyol hírügynökség hétfőn. „Közös megegyezéssel úgy döntöttük, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat. Gyermekeink iránti elkötelezettségünk töretlen” – fogalmazott rövid közleményében a házaspár.

A spanyol közvéleményt nem érte váratlanul a bejelentés, miután a múlt héten a Lecturas című spanyol bulvármagazin fényképeket közölt Inaki Urdangarinról, a király sógoráról, amint egy ismeretlen nővel kézen fogva sétál a francia tengerparton.

Krisztina hercegnő és férje 1996-ban az atlantai olimpián ismerkedett meg, ahol Urdangarin a spanyol kézilabda-válogatott tagjaként szerepelt. 1997-ben kötöttek házasságot Barcelonában, négy gyermekük született, akik közül hárman már nagykorúak.

Egy 2011-ben kirobban korrupciós botrányban mindketten a vádlottak padjára kerültek, Krisztinát felmentették a kétrendbeli adócsalás vádja alól, azonban Urdangarint öt év 10 hónapos börtönbüntetésre ítélték közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással üzérkedés miatt 2018-ban.

A férfit büntetése egy részének letöltése után tavaly tavasszal szabadlábra helyezték, azóta a baszkföldi Vitoriában él és egy ügyvédi irodában végez közérdekű munkát. Krisztina hercegnő azonban nem költözött vele, továbbra is Genfben él, ahol a katalán CaixaBank alapítványának alkalmazásában áll.

Nem ez az első hivatalos különválás a spanyol királyi családban, VI. Fülöp másik nővére, Elena 2010-ben vált el férjétől Jaime de Marichalartól.

Édesapja 14 éves korában ismerte el a házasságon kívül született lányt, aki ma már csodaszép, felnőtt nőként éli az életét. Bár Jazmint semmilyen rang nem illet, féltestvéreihez hasonlóan ő is örököl majd a herceg vagyonából.

Fotó: Gianni Ferrari/Cover/Getty Images; leadfotó: Brendan Hoffman/Getty Images

Oldalak