Ikonikus vörös frizurájával vált híressé Lucille Ball, ám meglepő oka van annak, miért festette át eredeti hajszínét

Lucille Ball nevéről két dolog is eszünkbe juthat: tehetsége és humora, ami kéz a kézben járt együtt, valamint elképesztő vörös hajkoronája, ami miatt igencsak különlegesnek számított abban a korban, amikor a színésznő éppen karrierje csúcsán volt.

A hírnév ára

Lucille Ball a múlt század egyik leghíresebb színésznője volt, akit olyan nagysikerű produkciók főszereplőjeként ismerhettünk meg, mint az I Love Lucy, a Frakkban és klakkban, az Ezer mosoly, a Szerelem nélkül vagy éppen az Örökre, drágám című film. Lucille annak ellenére lett sikeres, hogy gyermekkora korántsem volt stabil: apja meghalt, mikor ő még csak három éves volt, így főleg a nagyszülők nevelték fel őt – ők voltak azok is, akik ösztönözték az akkor még csupán kislány Lucillet arra, hogy a szórakoztatóiparba helyezkedjen el, ami végül annyira beszippantotta őt, hogy nem volt visszaút. 14 éves korában beiratkozott egy színjátszást oktató iskolába, azonban a tulajdonos nem igazán volt elragadtatva a fiatal lánytól: már a kezdetektől leírta Lucillet és úgy gondolta, soha nem fog sikereket elérni, hiszen ahhoz nem elég tehetséges. Lucille viszont eltökélt volt és határozott: nem foglalkozott mások véleményével, a reflektorfényről szőtt álmait mindenképpen szerette volna megvalósítani. Ennek azonban ára volt, például hajszíne sem maradhatott az eredeti – de hogy miért? Azt galériánkban eláruljuk!

Lucille-nak élénkvörösre kellett festenie haját annak érdekében, hogy legyen egy feltűnő tulajdonsága, ami alapján a nézők emlékezetébe belevésődik, és arcot is tudnak majd csatolni a nevéhez. Ball tehát nem természetes vörös volt…
Kattints a további képekért!

Ferrari Violetta kétségkívül az egyik legszebb magyar színésznő volt, így nem csoda, hogy minden férfit magába bolondított, akivel csak találkozott – köztük Básti Lajost és Soós Imrét is, utóbbi még öngyilkosságot is megkísérelt, amiért a szeretett nő nem lehetett az övé.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak