Udvaros Dorottya elárulta, miért nem lett színházigazgató

Udvaros Dorottya nehéz éven van túl. Elvesztette édesapját, majd új szakmai kihívások után nézett, bemutatta élete első rendezését, amelyben sokat segített volna, ha édesapja tanácsaival segítette volna a művésznőt. Szakmai kihívásokról és gyászáról mesélt Udvaros Dorottya.

Nem akar színházigazgató lenni

Udvaros Dorottya idén tavasszal a Gózon Gyula Kamaraszínháztól kapott lehetőséget arra, hogy bemutathassa élete első rendezését. A Függönyt fel! című vígjátékra esett a választása, melyben meghal egy szeretett férfi, aki az öt, számára legfontosabb nőre hagy egy romos színházépületet, végakarata pedig az, hogy leheljenek bele újra életet, és kezdjék el újra működtetni ezt as színházat - mesélte Udvaros Dorottya a Story magazin legújabb számában.

A sors fintora, hogy a színésznő magánéletében is hasonló folyamatok zajlottak le, hiszen édesapja, Udvaros Béla az Evangélium Színház tulajdonosa, igazgatója, rendezője volt. Sokan hihették, hogy halála után Udvaros Dorottya követi majd a székben, ám nem így történt. Hogy miért, arról is mesélt.

"Az évek múltával kétszer próbálta átadni a stafétabotot, egyszer egy rendezőnek, de végül ő maga is rájött, hogy senki nem tudja tőle átvenni. Az ő töretlen lelkesedése, kitartása tartotta életben ezt a színházat. Én sem tudtam volna folytatni azt az évtizedes, éjt nappallá tevő munkát, amit ő ezért tett.

Színésznek lenni szerzetesi fegyelmet kíván, sok gyötrelem, gyakran összetörik az ember lelét, sokszor küzdök a könnyeimmel, a bemutató előtt pedig halálra izgulom magam, a színészmesterség mégis csodálatos dolog. Társulatot vezetni egy másik hivatás, nem nekem találták ki, teljességgel alkalmatlan lennék rá."

Lapozz, Udvaros Dorottya elárulta, hogyan változott mostanában az élete!

Oldalak

  • 1
  • 2