Sztárok

Skizofréniával kezelték a hercegnőt, akinek lánya öngyilkos lett: az évekig elmegyógyintézetben élő királyi sarj élete tele volt félelemmel

Korea utolsó hercegnőjének élete már fiatalkorától kezdve tele volt küzdelmekkel és nehézségekkel: Tokhje mentális betegségeit csak rosszabbította, hogy a hercegnő házassága boldogtalan volt, gyermekét pedig korán elveszítette.

Az utolsó hercegnő tragikus élete

Tokhje hercegnő fiatalkorától kezdve balsorsra volt ítélve: a királyi sarj egész életét tragédiák sora árnyékolta be, melyek végül kikezdték mentális egészségét is. De ki is volt ő? Tokhje 1912-ben született Kodzsong császár és ágyasa, Jang Gui-in lányaként, ám a kislányt 1917-ig a japánok nem ismerték el hercegnőként, ugyanis az édesanyja nem volt császárné. Tokhje születésekor Korea már a Japán Birodalom része volt, ezért a hercegnő Szöulban élt és nevelkedett, itt járt óvodába és általános iskolába, ugyanis Japán biztonságot és státuszt ígért a királyi családnak. A hercegnő élete akkor fordult nehézre, amikor édesapja meghalt: a császár távozása a koreaiak számára nemzeti gyászt jelentett, Tokhjének azonban egész mentális egészségére hatással volt, hiszen védelmet apja halála után már nem kapott a japánoktól, akiknek Kodzsong császár és családja csak addig jelentett valamit, amíg az uralkodó életben volt. Távozása után a család már nem volt elég jövedelmező a Japán Birodalomnak, így fontolóra sem vették, hogy megóvják Tokhjét, akit a japánok arra kényszerítettek, hogy egész életét japánként élje az ország kulturális elvei szerint azért, hogy a hercegnő más koreaiakat is az asszimilációra ösztönözzön. Tokhje tinédzserévei tehát félelemben teltek: beiratkozott egy lányoknak fenntartott középiskolába, ahol attól rettegett minden nap, hogy valaki merényletet követ el ellene, így például mindig magánál tartott egy kulacsot, és csak abból volt hajlandó inni, nehogy valaki megmérgezze, osztálytársai emiatt is rendkívül csendes és komor emberként jellemezték őt. 1929-ben aztán még rosszabbra fordult a hercegnő élete, amikor megkapta a hírt, miszerint édesanyja elhunyt.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Először 2020-ban került kórházba, akkor tüdőrákkal diagnosztizálták. A betegség mostanra sajnos az agyára is átterjedt.
Fashion&Beauty
Szeretnél egy friss hajszínt, amely divatos is? Idén nyáron a Barbie mánia meghódítja a közösségi médiát, ezért a Barbie szőke a következő hónapok egyik legmenőbb hajtrendje lesz.
Lifestyle
A Kos ma könnyen rendbe teheti az életét. Napi horoszkóp!