Sztárok

Tina Turner már 83 éves, de még mindig trendi: így néz ki napjainkban a legendás rocknagyi – fotók

Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.

Utánozhatatlan ikon

Minden idők egyik legnépszerűbb énekesnője, Tina Turner 1939. november 26-án látta meg a napvilágot Tennessee államban, Anna Mae Bullock néven. Még tinédzser volt, amikor vokalistaként csatlakozott Ike Turner együtteséhez, ahol nemsokára szólóénekessé és a zenész feleségévé lépett elő. A házasság szakmailag volt sikeresebb, Ike és Tina Turner számtalan dala került fel a slágerlistákra, s szinte majdnem minden nap felléptek, hol kis klubokban, hol a tévében. Kapcsolatuk azonban fokozatosan megromlott, Ike a kábítószerek rabja lett, s nemcsak kizsákmányolta, de fizikailag is bántalmazta feleségét, aki sokszor csak napszemüvegben, fájdalomcsillapítókkal teletömve tudott színpadra állni. A pohár 1976-ban telt be: az énekesnő egy nyíltszíni veszekedés után kisétált a színpadról és férje életéből, s 36 cent készpénzzel új életet kezdett, melynek köszönhetően végre megnyílt előtte a világ. Több mint 50 éve tartó karrierje során számos díjat gyűjtött be, és nem hiába nevezik a rockzene színpadán elért teljesítményeiért a Rock'n'Roll Királynőjének. Noha korábban különböző szépészeti beavatkozásokkal igyekezett felvenni a harcot az idő múlásával, mostanra elfogadta a korát, és 80 felett úgy ragyog, mint még soha. Mutatjuk:

Tina Turner a 2007-ben drogtúladagolásban elhunyt férjével többé nem érintkezett a szakítás után, csak nevét tartotta meg – amikor pedig 1991-ben együtt kerültek be a rock halhatatlanjai közé, Phil Spector vette át helyettük a kitüntetést.
Kattints a további képekért!

Noha Amanda Lear már nyolcvan felett van, ma is fantasztikusan néz ki. Európa diszkókirálynője sokat tett azért, hogy megőrizze szépségét, mindezt azonban igyekezett egészséges keretek közt tartani.

Leadfotó: Aaron Rapoport/Corbis/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A zenész májrákban szenvedett, 85 éves korában halt meg a maryland-i Bowie-ban.
Lifestyle
Fizetőssé válik a hajdanán kiugró népszerűségű Citromail.
Recept
Valentin-napon sem muszáj egészségtelen édességekkel tömni magunkat, ezért mutatunk pár szuper egyszerű, finom és egészséges receptet.