Sztárok

Csak néhány boldog év adatott meg neki: halála napjáig titkolta betegségét az Abigél színésznője

Szerencsi Éva súlyos betegség következtében vesztette életét, férjével azonban az utolsó pillanatig bíztak a gyógyulásában és abban, hogy végül minden jóra fordul.

Túl korán hagyott itt minket

Szerencsi Éva korának egyik legkedveltebb és legszebb színésznője volt, aki számos színdarabban és filmben bizonyította be a tehetségét, a legnagyobb sikert azonban az Abigél című, négyrészes tévésorozatban aratta a főhősnő, Vitay Georgina megszemélyesítőjeként. Pályája a József Attila Színházban indult, 1979-től egy évadon át a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, majd a következő kilenc évadban ismét a József Attila Színházban lépett a közönség elé, az érdeklődők emellett láthatták a Budapesti Kamaraszínház, azt követően, 2001-től a Ruttkai Éva Színház produkcióiban is. Ám hiába lett nagy sztár, később nagy ívben elkerülték a szerepek és a lehetőségek, a szakma mellőzni kezdte, emiatt súlyos anyagi gondokkal is küzdött. Mindeközben a magánélete sem alakult felhőtlenül: szakított élete szerelmével, s mire ismét rátalált a boldogságra, újabb nehézségekkel kellett szembenéznie – szervezetét súlyos betegség támadta meg, ám ő az utolsó pillanatig abban bízott, hogy végül minden jóra fordul…

Szerencsi Éva főiskolás korában találkozott először Szakácsi Sándor színésszel, akivel pillanatok alatt egymásba szerettek. Rajongásig imádták egymást, tombolt közöttük a szenvedély, kapcsolatuk azonban sosem volt vitáktól mentes.
Kattints a további képekért!

David Niven kivételes karriert futott be filmsztárként: az Oscar- és kétszeres Golden Globe-díjas angol színésznek számos felejthetetlen alakítást köszönhetünk, élete utolsó időszakában azonban egy súlyos betegség miatt már a munkához sem volt ereje.

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.