Sztárok

Az utolsó pillanatig a csodában bízott, pedig felőrölte testét a rák: 4 éve hunyt el a felejthetetlen Székhelyi József

A Jászai Mari-díjas színésznagyságnál 2017-ben diagnosztizáltak tüdődaganatot, és bár hősiesen küzdött a betegséggel, egy évvel később örökre lehunyta szemeit.

A világirodalom legnagyobb drámáiban lépett színpadra

Székhelyi József generációja egyik legkedveltebb és legtehetségesebb színművésze volt. 1946. november 24-én látta meg a napvilágot Budapesten, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1971-ben diplomázott, majd - az akkori gyakorlatnak megfelelően - vidéken, a kecskeméti Katona József Színházban kezdte el taposni a szamárlétrát. 1979-ben már a Nemzeti Színház művésze, innentől fogva pedig több rangos fővárosi teátrumban megfordul, így a Madách Színházban vagy épp az Arizona Színházban is. Később Sopronban is fellépett, de dolgozott a budapesti Nemzeti (ma Pesti Magyar) Színház művészeként is, 2003 és 2008 között pedig a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója volt. A magyar- és világirodalom legjelentősebb drámáiban léphetett színpadra: játszott a Hamletben, a III. Richárdban, Az ember tragédiájában, a Tartuffe-ben, a János vitézben, a Játék a kastélyban és a Pillantás a hídrólban is. A filmesek is hamar felfigyeltek a sötét göndör hajú, kellemes modorú, felejthetetlen orgánumú fiatal színészre: A néma leventében, a Különös házasságban, a Gyilkosság a Palánk utcában, a Csak semmi pánikban, a Víkendszerelemben láthatta a nagyközönség, továbbá a Kémeri című magyar krimisorozat címszereplőjét, Kémeri Ferencet is ő alakította.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Az egészséges és gyönyörű haj megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy megfelelő hajbalzsamot használjunk, emellett viszont az sem mindegy, hogyan is használod az adott terméket.
Fashion&Beauty
Nem mindegy, hogy milyen ruhákban és kiegészítőkben indulsz útnak a következő nyaralásodra.
Lifestyle
A Rákkal rossz híreket közölhetnek telefonon. Napi horoszkóp!