Patakokban folyt a könnye Szabó Győző lányának, amikor kijött a Toxikoma vetítéséről - videó

Szeptember 2-án hatalmas sikerrel mutatkozott be a Toxikoma, Herendi Gábor új filmje, mely Szabó Győző önéletrajzi regényének egy részét dolgozza fel. A premier apropóján a film producere, Illés Gabriella és Szabó Győző ered a Toxikomák nyomába.

Megviselte a film Szabó Győző legidősebb gyermekét

Mint ismert, 2012-ben jelent meg Szabó Győző Toxikoma című könyve, melyben adrenalin- és extázisfüggő személyiségét mutatja be. A közismert magyar pszichiáter, Csernus Imre kezelte a színészt, a film pedig hűen adja vissza – egy drogos életén és mindennapos küzdelmein túl – a két férfi kapcsolatát is. A film lényegében a köztük húzódó feszültéget örökíti meg és azt, hogyan alakult át a viharos viszonyuk barátsággá, valamint bemutatja a mélyponttól kezdve a leszokásig tartó utat. A Toxikoma premierje kapcsán a film producere, Illés Gabriella beszélgetett a művész lányával, Borbálával: a színész legidősebb gyermeke óvodás volt, amikor édesapja a legmélyebb pontján az életének minden nap a heroint választotta, olykor még helyette is. Igaz, a most már felnőtt lány nem emlékszik ezekre történésekre, mégis megviselte a film, s a nagyon szoros apa-lánya kapcsolat ellenére zokogva jött ki a vetítőteremből. Már a forgatás alatt is hihetetlen volt számára, hogy ő és a családja karakterekként jelennek meg a mozivásznon, a film viszont még ennél is nagyobb érzelmeket váltott ki belőlük.

– A moziból is úgy jöttünk ki, hogy patakokban folytak a könnyeink – kezdte a videóban Borbála, hozzátéve: nem sokra emlékszik édesapja legsötétebb korszakából. – Emlékfoszlányaim vannak, de ezek is olyanok, melyek csak később, huszonévesen nyertek értelmet. Hálás vagyok a szüleimnek, hogy sosem volttányérdobálás meg „takarodj innen”. A mai napig legjobb barátok, mindent meg tudnak beszélni egymással – tette hozzá.Egy konkrét eset a mai napig megmaradt az emlékezetében: egyik alkalommal – amit egyébként a filmvásznon is bemutattak – Szabó Győző a drog miatt elfelejtett elmenni érte az oviba. Borbála felidézte, hogy édesapja a forgatás alatt mesélte el neki, mennyire nyomasztja még ma az is, amikor a kislány édesanyja az ajtóban állva kérte számon őt, miért nincs vele a gyerek.

– Kiskoromban inkább édesanyám nevelt, amíg apa dolgozott, vagy ki tudja mit csinált. Vele inkább a bulisabb részeket éltem meg, vidámparkba jártunk meg hasonlók. Büszke vagyok, hogy édesanyám egy felelősségteljes, empatikus és nagyszívű embert nevelt belőlem – fogalmazott Borbála. Elmondta, hogy bár tinédzserkorában voltak hullámvölgyek és édesapja mindig is sokat dolgozott, a kettejük kapcsolatán ez sosem ejtett csorbát. – Mindig cinkostársak voltunk, mindent meg tudunk beszélni. Ismer és jól tudja, hogy az én drága anyukám olyan embert nevelt belőlem, akit nem kell félteni.

Drogos szex, hányásban fetrengés, küzdelem az életért. Minden van Szabó Győző önéletrajzi regénye alapján készült Toxikoma című filmben, ami idén került a mozikba.

Leadfotó: Instagram

Oldalak