Új szerepben mutatkozik be Stahl Judit, egy időre lecserélte a fakanalat

A főzőműsorok és szakácskönyvek koronázatlan magyar királynője új területen próbálta ki magát: napjaink egyik legfontosabb témakörét járja körül, és mindenki számára hasznos információkat oszt meg ezzel kapcsolatban.

Egyre zöldebb úton

A zöldebb jövő mellett tette le a voksát az egyik legnagyobb hazai drogérialánc, a Rossmann. Főtámogatóként csatlakoztak a Startup Plastic Surgery programhoz, amit a Klímainnovációs Közösség indított, és olyan startupötletek megvalósulását segíti, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A drogériahálózat ezen felül egy különdíjat is felajánlott, miszerint a kiválasztott startup termékét beemeli termékportfóliójába. A felajánlást végül a Skoonex csapata kapta, akik egy két elemből - újrahasznosított alumíniumváz és 100%-ban újrahasznosítható, cserélhető műanyagfej - álló, környezetbarát fogkefét terveztek.

A 2021-es év több szempontból is fontos volt a drogériahálózat számára fenntarthatóság terén. A Startup Plastic Surgery-vel való együttműködés mellett a vállalat felmérette karbonlábnyomát, melynek eredményeként 6500 MT Co2 lett megállapítva. „Publikált adatok hiányában a drogériák piacán nehéz viszonyítani ezt a számot egyelőre, de összességében az mondható, hogy elektromosáram kibocsátásunk adja ennek jó részét. A tények ismeretével azonban nem állunk meg, azon dolgozunk, hogy szénlábnyomunk csökkentésére kitűzött céljainkat mielőbb elérjük” – mondta el Flórián László, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalat számára fontos mind a munkavállalók, mind a vásárlók edukációja. Létrehoztak egy úgynevezett zöld könyvet, mely a fenntarthatóságot közérthetően magyarázza, valamint az üzleteikben kapható, olyan környezetbarát termékeket szedi össze, melyek remek alternatívaként szolgálhatnak a mindennapokban.

A cég 2021 óta “Zölden élj!” címmel készít YouTube-sorozatot Stahl Judittal, amelyben az ismert műsorvezető különleges és érdekes vendégekkel beszélget a fenntarthatóságról, és olyan, a mindennapokban hasznosítható témákat dolgoz fel, mint például a termékeken lévő környezetvédelmi jelölések ismerete, a fenntarthatóság a szépségápolás vagy az élelmiszerek terén.

Értesülések szerint a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő az idei világ- és Európa-bajnokságot még végig csinálja, aztán visszavonul.

Fotó és leadfotó: Rossmann

Oldalak