Sophia Lorenért férfiak milliói bolondultak, ám egyiknek sem volt esélye: ő volt 50 évig az olasz díva nagy szerelme – fotók

Sophia Loren bárkit megkaphatott volna, ő azonban a férjén kívül senkire sem volt kíváncsi: öt évtizedig kitartottak egymás mellett, szerelmüknek pedig csak a halál vethetett véget.

Legendás románc

Sophia Loren 1934. szeptember 20-án, Sofia Villani Scicolone néven, törvénytelen gyermekként látta meg a napvilágot, és Nápoly szegénynegyedében nőtt fel. Tizenöt éves korára a gyufaszálnak csúfolt kislányból hosszú lábú, dúskeblű tinédzser lett, és egy szépségversenyen megváltotta vasútjegyét Róma, a siker és a csillogás felé. Hamarosan az olasz film egyik legnagyobb csillaga lett: férfiak milliói rajongtak érte, a nők példaképként tekintettek rá, népszerűsége pedig ma, 87 évesen is töretlen. Az óriási siker ellenére azonban a magánélete korántsem volt izgalmas: 50 évig egyetlen férfit szeretett, akitől csak a halál választhatta el. Galériánkban megmutatjuk, ki volt a többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz színésznő és énekesnő nagy szerelme:

A fiatal Sophia véletlenül találkozott Carlo Pontival, a nála 24 évvel idősebb producerrel: a férfi próbafelvételre hívta a lányt, ám a végeredmény nem volt meggyőző. Sophia orrát túl nagynak, csípőjét túl erősnek találták, és azt mondták róla, hogy nem elég fotogén, túl magas, sem alakja, sem mozgása nem megfelelő.
Kattints a további képekért!

Helen Mirren a szakmájában és a magánéletben is egyaránt szerencsés: nemcsak sikeres színésznő, de évtizedek óta elválaszthatatlan a férjétől, akivel a mai napig fülig szerelmesek egymásba.

Leadfotó: Mario De Biasi/Mondadori Portfolio/Getty Images

Oldalak