Som-Balogh Edinát komoly allergiás rohamok gyötrik - Kórházba is került már miatta

Feldagadt száj, égő nyelőcső, viszkető és kiporosodott bőr. Ezeket a tüneteket produkálja Som-Balogh Edina, ha ázsiai ételt eszik. Ám, a dolog érdekessége, hogy nem mindig jön elő az allergia, így a színésznő nem tudja pontosan meghatározni, hogy melyik összetevőre érzékeny ennyire. Sőt, az allergiavizsgálat sem mutatott ki nála semmi rendellenességet.

Három évvel ezelőtt jelentkeztek az első tünetek

„Van egy ázsiai fűszer, amire allergiás vagyok, de a legérdekesebb az egészben, hogy én magam sem tudom melyik az” – mesélte Edina az Ízvarázsló forgatásán, ahol épp egy thai curry szélesmetélt tésztát készített el. A színésznőnél három évvel ezelőtt, egy kínai büfés ebéd után jelentkeztek először a furcsa tünetek. „Teljesen változó, hogy mikor jelentkeznek a tünetek. Biztos, hogy nincs benne mindegyik ázsiai ételben, mert ettem már thai tésztát külföldön is, ott nem lettem rosszul, de legutóbb egy belvárosi thai étteremben annyira erős volt az allergiás reakcióm, hogy azonnal kórházba kellett mennem. Feldagadt a szám, levert a víz, lángolt a nyelőcsövem, viszketett mindenem, és tele voltam duzzadt, piros foltokkal” – idézte fel a kellemetlen élményt a színésznő.

A kezdetekkor arra gondolt, hogy a rák és a mogyoró az oka az egésznek, de később próbálkozott ezekkel az ételekkel és nem történt semmi probléma. „Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor, hogyan reagál a szervezetem. Próbálok vigyázni, de az a baj, hogy nagyon szeretem az ázsiai ételeket. Megnéztek nálam egy alap ételallergia vizsgálatot, amiben nem találtak kimagasló értéket, de erős ételallergia mutatkozott. Még nem néztem utána, hogy pontosan mire. Persze, lehetséges, hogy valamiféle keresztallergia, de ennyire már nem jártam utána, pedig rossz, hogy nem tudom, mivel kell vigyáznom. Általában azt csinálom, hogy, amikor elkezd zsibbadni a szám – ez az első tünet – akkor abbahagyom az evést” – tette hozzá Edina, aki azt is elárulta, hogy ma már egyre tudatosabban étkezik.

Lapozz a részletekért!

Fotó: Ízvarázsló

Oldalak

  • 1
  • 2