Súlyosan bántalmazta élettársa a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Selma Blairt

Súlyosan bántalmazta ex-barátja a sclerosis multiplexben szenvedő Selma Blairt. A beteg színésznő most távolságtartási végzést kért a férfi ellen.

Ordítozott, majd fojtogatni kezdte

Selma Blair amerikai színésznő a kilencvenes években vált ismertté, az ezredfordulón számos fő- és mellékszerepet játszott hollywoodi filmekben. Első jelentősebb sikerét az 1999-es Kegyetlen játékok című film hozta meg neki, majd olyan komédiákban nyújtott emlékezetes alakításokat, mint a Doktor Szöszi és az Édes kis semmiség. A jelenleg 49 éves sztárnál 2018 őszén autoimmun betegséget, sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Betegségét, ami miatt már csak botra támaszkodva tud lábra állni, folyamatosan dokumentálja az Instagram-oldalán, 2021 őszén pedig bemutatták a betegséggel vívott harcáról, mindennapjairól szóló dokumentumfilmet.

A hirado.hu most az Independent forrásaira támaszkodva arról ír: a súlyos beteg színésznőt február 22-én bántalmazta volt barátja. Blair ügyvédje azt állítja, hogy Ronald Carlson, akivel kisebb megszakításokkal négy évig alkottak egy párt, azért kereste fel a színésznőt az otthonában, hogy visszaadjon neki egy televíziót. Blair éppen egy kezelése után, legyengült állapotban pihent, amikor exe rátört. Vitatkozni kezdtek, és a hangos veszekedés verekedésbe torkollt. A verbális agresszió mellett Carlson fizikailag is bántalmazta: állítólag a kanapén fekvő színésznőre támadt, megragadta a nyakát, fojtogatni kezdte és durván rázta a fejét és a vállait, miközben a nő tehetetlenül feküdt. A bíróságnak benyújtott fotókon Blair arcán és nyakán egyértelműen látszódnak a zúzódások és a fojtogatás nyomai.

Védekezésül Blair támadója szemeibe vájta ujjait, mire Carlson befogta a száját, ezzel gátolva a szabad légzését. A dokumentumok szerint Blair rövid időre elveszíthette az eszméletét, de miután a férfi felpofozta, magához tért. Erre Carlson a padlóhoz vágta, és ekkor kezdett el vérezni a színésznő orra. Távozása után az áldozat értesítette a rendőrséget, másnap pedig a férfit letartóztatták, ő azonban kihallgatásakor mindent tagadott, sőt, állítása szerint ő csak védekezett, mikor volt barátnője rátámadt. A történtek után a bíróság távoltartási végzést adott ki, és a tárgyalást március 22-re tűzte ki.

Alec Baldwin minden felelősséget hárít. Egy újonnan benyújtott jogi dokumentum szerint Baldwin semmiben nem hibás, ő csak mások munkájában megbízva utasításokat követett.

Leadfotó: 123rf

Oldalak