Sztárok

A Buckingham-palotából kapott levelet a magyar előadóművész: az iromány egyenesen Károlytól érkezett

A Szent István dalt énekelte a brit királyi család tagjainak Sebestyén Márta. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes a Kossuth Rádióban mesélt részletesen erről a pillanatról, és elmondta, mi állt a Károly – akkor még – hercegtől kapott levélben.

Tetszett neki, amit hallott

Sebestyén Márta azon kevesek közé tartozik, aki által megismerhette a magyar népzene gyöngyszemeit a japán császár, a spanyol király és a nemrég elhunyt II. Erzsébet királynő is. „Göncz Árpád utolsó elnöki látogatásán énekeltem az angol királyi család előtt. Károly herceg titkára, aki mellettem ült, azt javasolta nekem, hogy Károlyra nézzek éneklés közben. A királynő úgy nőtt fel, hogy az ő arcán nem tükröződik érzelem, de a hercegnek tetszik majd” – idézte vissza a pillanatot Sebestyén Márta a rádió műsorában. „Egy moldvai Szent István-dicséretet énekeltem és előtte elmondtam, hogy most egy nagy királyról énekelek egy nagy uralkodónak. Az előadás után Károly herceg a vendégek között utat törve oda jött hozzám és érdeklődött, hol hallgathatna még több ilyen dalt. Mondtam, hogy szívesen küldök lemezeket. Bár azt hittem, ez egy udvarias gesztus részéről, később kiderült, hogy nem. A nagykövet ugyanis felhívott, hogy komolyan várja a lemezeket” – mesélte Az este - házigazda című műsorban Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatójának vendégeként a művész, aki ezután egy válogatott lemezekből álló csomagot küldetett Londonba.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Brendan Fraser óriási meglepetést okozott, amikor a napokban kamaszfiaival mutatkozott a vörös szőnyegen, a két tinédzser ugyanis korábban szinte sosem szerepelt a nyilvánosság előtt.
Lifestyle
Praktikus és kényelmes megoldás a tejet a hűtő ajtajában tárolni, szakértők szerint azonban ez hatalmas szarvashiba.
Sztárok
Az uralkodónő idén, nyáron 94 éves lett, mi pedig összegyűjtöttük a legpikánsabb információkat, amiket csak kevesen ismernek róla.