Sztárok

60 év után végre napvilágot látott a titok: ezért lett Omega a híres magyar rockegyüttes neve

Rocktörténeti esemény volt 1962. szeptember 23-a, ekkor tartotta ugyanis ezen a néven első koncertjét az Omega. Az évforduló alkalmából a Kossuth Rádió Örökzöld című műsora elevenítette fel a 60 éves pályafutás kiemelkedő állomásait, többek között a kezdeteket, és kiderült az együttes névadásának hiteles története is.

60 évvel ezelőtt alakultak meg

Az Omega együttes megalakulásának 60. évfordulója alkalmából az Örökzöld című szombat esténként hallható műsorban Trunkos András, az Omega menedzsere és producere volt Balog Tamás vendége. Trunkos András megosztotta a hallgatókkal Kóbor János korábbi elbeszélése alapján, hogy miként lett Omega az együttes neve. Hazánkban a hatvanas években kezdődött a beat mozgalom, ami azt jelentette, hogy a külföldi együttesek slágereit kezdték itthon játszani a zenekarok. Gimnáziumi, kollégiumi bandák alakultak és szalagavatókon, iskolai bálokon adták elő ezeket a számokat, ilyen volt az Omega is, mesélte a műsorban Trunkos András.

Omega együttes

Lapozz a részletekért!

Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.