Sztárok

Napvilágot látott az igazság: ilyen nő volt valójában Romy Schneider

A Romy, egy szabad nő szakmai és magánéleti döntéseinek tükrében vizsgálja az európai mozi nagyasszonyának életét és karrierjét: Lucie Cariès dokumentumfilmje archív felvételeken keresztül idézi fel egy független, eltökélt és vibráló személyiségű nő portréját.

Nem csupán tragikus sorsú színésznő volt

A Romy Schneiderrel kapcsolatos életrajzi írások szinte kivétel nélkül tragikus sorsú színésznőként emlékeznek meg a Sissi szerepével egy csapásra világhírűvé váló színésznőről, kevesen tudják azonban, hogy amilyen szenvedéllyel játszotta a Habsburg Birodalom császárnéját, ugyanolyan eltökéltséggel igyekezett helytállni szakmai,- és magánéletében egyaránt. A Romy, egy szabad nő című dokumentumfilmben rendhagyó módon nem rokonok, ismerősök, pályatársak idézik fel a közös múltat, hanem a készítők által összegyűjtött interjúk, újságcikkek, hangfelvételek alapján egy különleges önvallomás hallható, így olyan, mintha a színésznő maga mesélne életéről, a döntései mögött meghúzódó motivációkról. Az archív felvételekből nem egy áldozat, hanem éppen ellenkezőleg, egy erős, független nő alakja rajzolódik ki. Részletek a galériában!

A színésznő karrierje során számos emlékezetes karaktert megformált, annak ellenére, hogy nehéz volt kitörnie Sissi szerepéből: a dokumentumfilmben beszél arról, hogy szinte szó szerint rosszul volt attól a felhajtástól, ami a filmnek köszönhetően körbevette, és bármennyire szeretett volna színésznőként bizonyítani, rajongói a kedves, mindig mosolygó fiatal császárnét látták benne.
Kattints a további képekért!

A legendás Romy Schneider életét sorozatos tragédiák árnyékolták be, a nehézségekből pedig egyetlen élő lányának, Sarah Magdalena Biasininek is kijutott.

Leadfotó: Donaldson Collection/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.