Sztárok

Visszavonul a filmezéstől a legendás rendező, Woody Allen

Az ötvenedik filmjét még leforgatja, de utána hátat fordít a rendezői mesterségnek, hogy minden idejét az írásnak szentelhesse.

Félszáz filmet forgatott

Hamarosan visszavonul a filmezéstől napjaink egyik legnagyobb amerikai rendezője, a legendás Woody Allen - számolt be róla a Variety nevű szaklap. A direktor jelenleg Európában forgatja legújabb, ötvenedik moziját, de a La Vanguardia nevű spanyol lapnak azt mondta, a munkálatokat követően szeretne végleg hátat fordítani a filmezésnek, hogy a jövőben minden energiájával az írásra koncentrálhasson. Allen legfrissebb alkotását egyébként Párizsban forgatják, a fáma szerint teljes egészében francia nyelven.

A készülő művet Woody Allen egy korábbi filmjéhez, a Match Pointhoz hasonlította. Az ikonikus rendező azt mondta, ötvenedik mozija egyszerre lesz izgalmas, drámai és ugyanakkor sötét tónusú.

Allen egyre többet forgat Európában, miután az Egyesült Államokban újra a figyelem középpontjába kerültek a rendező ellen már korábban felhozott szexuális zaklatási vádak. A 86 esztendős alkotó legutóbbi munkája, a Rifkin fesztiválja például Spanyolországban, San Sebastianban készült (és ugyanitt, a város híres filmfesztiválján mutatták be). Két korábbi filmjének (Melinda és Melinda, 2004; Vicky Cristina Barcelona, 2008) szintúgy itt volt a premierje.

Woody Allen a hatvanas évek dereka óta rendez, olyan filmklasszikusokkal örvendeztette már meg a cinefileket, mint az Annie Hall (1977), a Manhattan (1979), a Broadway Danny Rose (1984), a Kairó bíbor rózsája (1985), a Hannah és nővérei (1986), a Bűnök és vétkek (1989), a Férjek és feleségek (1992), az Agyament Harry (1997), a Match Point (2005) vagy az Éjfélkor Párizsban (2011).

Fotó: Bryan Bedder / Getty Images

A hatvanas évek modernista filmforradalmának jeles alakja saját maga döntött a haláláról.

Leadfotó: Bryan Bedder / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.