Sztárok

101 éves korában elhunyt Picasso egykori élettársa, Francoise Gilot: A festő gyermekeinek édesanyja volt

Francoise Gilot 101 évesen, New Yorkban hunyt el. Ugyan Picassoval már 68 évvel ezelőtt elváltak útjaik, máig a festőzseni egykori élettársaként és két gyermekének édesanyjaként gondolt rá.

21 évesen találkozott Picassoval

Francoise 21 évesen, 1943-ban Párizsban találkozott az akkor már nem éppen fiatal, 61 éves Picassoval. Az ország ekkor náci megszállás alatt volt, így nehéz időket éltek, emellett kezdődő kapcsolatukat megnehezítette az is, hogy Picasso akkoriban Dora Maar fotóssal élt együtt. 1946-ban azonban Francoise és Picasso összeköltöztek és közel tíz évig együtt éltek.

Francoise két gyermeket szült Picassonak, Claude 1947-ben, míg Paloma 1949-ben látott napvilágot, majd egy családként Párizsból Dél-Franciaországba költöztek és Vallaurisban telepedtek le.
Kattints a további képekért!

Forrás: via Fotó: GettyImages

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.