Sztárok

Csupán 24 éves volt, amikor öngyilkos lett: a Hollywood-feliratról vetette magát a halálba a gyönyörű színésznő

Peg Entwistle képtelen volt feldolgozni, hogy sosem sikerült befutnia filmsztárként, ezért tragikusan fiatalon, mindössze 24 esztendősen végzetes lépésre szánta el magát...

Feladta a harcot

Millicent Lilian Entwistle 1908. februárjában látta meg a napvilágot Walesben, javarészt azonban Londonban töltötte a gyerekkorát, mivel a szülei britek voltak. A majdani színésznő édesanya korán elhunyt, édesapja, Robert Entwistle pedig hamarosan úgy döntött, hátrahagy mindent, és új életet kezd a lányával. Nekivágtak az óceánnak, majd miután megérkeztek az Egyesült Államokba, letelepedtek New Yorkban. Peg az édesapjának köszönhetően ismerkedett meg a világot jelentő deszkákkal, hiszen a férfi színész volt: több darabban, valamint egy 1917-es, The Beautiful Adventure című filmben is szerepelt. Az Államokban azonban visszavonult a színpadtól, újra nősült, majd nyitott egy üzletet, ahol ajándékdobozokat árult – ám hamarosan bekövetkezett a tragédia, ugyanis 1922-ben épp hazafelé tartva halálra gázolta egy autó. Peg számára azonban minden ment tovább, s nem sokkal később édesapja nyomdokaiba lépett. Részletek a galériában!

A tragédia után Peg a két féltestvérével ahhoz a nagybácsihoz került, aki velük együtt utazott az Egyesült Államokba. A férfi a híres Broadway-színész, Walter Hampden menedzsereként dolgozott, így Peg egyre közelebb került a színjátszáshoz.
Kattints a további képekért!

Sam Cooke óriási tehetség volt, aki a soul zene egyik legnagyobb hatású úttörőjeként írta be magát a történelembe. Számos fantasztikus slágert köszönhetünk neki, ám nem élvezhette sokáig a sikert, ugyanis 33 éves korában meggyilkolták.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.