Házas emberként ismerte meg élete szerelmét a magyar származású színész: fél évszázadon át rajongott a második feleségéért

Paul Newman nagyon fiatalon, mindössze 24 évesen házasodott először, ám az igaz szerelem csak jóval később lépett be az életébe.

Második feleségével volt igazán boldog

A magyarországi ősökkel rendelkező Newman egyike volt azon hollywoodi sztároknak, akik külsejükkel, tehetségükkel és sokoldalúságukkal egyaránt meghódították a nézőket. 1925. január 26-án született az Ohio állambeli Shaker Heights-ben, később pedig Lee Strasberg Actors Stúdiójában tanult színészetet – a Broadwayről már egyenes út vezetett számára a filmvilág központjába, ahol először 1954-ben állt kamera elé. Newmant mind a mai napig a valaha élt egyik legnagyszerűbb színésznek és a huszadik század egyik legnagyobb férfi szexszimbólumának tartják, akit egész életében siker és csillogás vett körül. Kétszer nősült, két házasságából pedig öt lánya és egy fia született, aki túladagolás következtében életét vesztette. Newman első feleségének, Jackie Wittnek még azelőtt mondta ki a boldogító, hogy befutott volna, házasságuk azonban nem volt felhőtlen – bár a színész igyekezett tisztességes és hűséges maradni, végül belépett az életébe a nagybetűs szerelem…

Paul Newman 24 éves volt, amikor oltár elé állt 1949-ben az akkor 19 esztendős Jackie-vel: nem sokkal később kiderült, hogy döntésük elhamarkodott volt, és valójában nem illenek össze. Ám ekkor már volt két gyermekük, ezért jobbnak látták, ha kitartanak a házasságuk és egymás mellett.
Kattints a további képekért!

Jackie Kennedy korának egyik legcsodáltabb és legelbűvölőbb asszonya volt, nők milliói tekintettek rá példaképként. Magánélete azonban korántsem volt felhőtlen: egyik házasságában sem talált rá a boldogságra.

Leadfotó: Silver Screen Collection/Getty Images

Oldalak