Sztárok

„Azt éreztem, meg fogok halni” – Megrendítő, ami a népszerű magyar színésznővel történt: őszintén vallott élete legijesztőbb élményéről

Pálmai Anna nemrégiben szörnyű helyzettel szembesült, melynek hatására belátta, hogy kénytelen változtatni bizonyos dolgokon.

Nagyon megijedt

Pálmai Anna legendás színészdinasztia tagjaként látta meg a napvilágot: nagyapja Szirtes Ádám, édesanyja Szirtes Ági, mindketten Kossuth-díjas művészek, édesapja pedig elismert zenész, több meghatározó formáció dobosa. Anna számára mindig is egyértelmű volt, hogy követi a családi hagyománynak megfelelően ő is ezen a pályán próbál szerencsét, ami a lehető legjobb döntésnek bizonyult. A színésznő imádja a hivatását, és akkor érzi jól magát, ha tele a naptárja szinkron, filmes és színházi feladatokkal. De mi történik, ha túlvállalja magát?

„Egyszercsak pánikoltam olyan helyzetekben, amelyekben korábban teljesen komfortosan éreztem magam. Amikor régebben hallottam arról, hogy valaki pánikbeteg vagy pánikrohamai vannak, akkor azt éreztem, hogy ez hiszti. De amikor veled megtörténik, akkor rájössz, hogy ez milyen. Volt egy pont, amikor tömegközlekedéssel utazván azt éreztem, hogy soha többé nem tudok leszállni erről a metróról, mert itt fogok meghalni. Ennek nyilván voltak fizikai tünetei: szorított a mellkasom, nem kaptam levegőt – a pánikroham teljesen klasszikus tünetei” – kezdte Pálmai Anna.
Kattints a további képekért!

A pánikbetegség kezelésében eddig a pszichológiai megközelítés volt a domináns, feltételezve azt, hogy pszichés probléma váltja ki a rohamokat. Azonban egy új esettanulmány rávilágít arra, hogy testi sérülés is lehet a rohamok okozója. Kulig Barbara pszichológus elárulta, mit kell tudni a pánikrohamról, és arról is beszélt, hogyan segített a manuálterápia egy 20 éves élsportoló esetében.

Leadfotó: Instagram/ palmaianna.most

Oldalak

Sztárok
Recept
Nincs is jobb egy meleg napon egy hűsítő Aperol spritznél. Nem kell ám koktélbárba menned ahhoz, hogy igyál egyet, hiszen otthon is pofon egyszerűen el tudod készíteni.
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...