Átadták a Páger-gyűrűt, Básti Juli kapta a színészdíjat

Óriási megtiszteltetés érte Básti Juli színművésznőt, idén – kicsit megkésve – ő kapta meg a Páger Antal-színészdíjat.

Básti Juli megkapta a Páger-gyűrűt

A Páger Antal-színészdíjat 2001-ben hívta életre a makói képviselő-testület, hogy méltó emléket állítson a város nagy szülöttének, Páger Antalnak. A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A kitüntetést évente egyszer egy színésznek ítélik oda minden év elején. A járványhelyzet miatt 2021-ben nem tarthatták meg az ünnepséget, ezért október 24-én adták át a Páger-gyűrűt az idei kitüntetettnek, Básti Juli Kossuth-díjas színművésznőnek – írta meg a Színház Online.

Ezúttal is a szakmai kuratórium – Hegedűs D. Géza, Kútvölgyi Erzsébet és Szalma Tamás színművészek, Réz András filmesztéta, valamint Gyarmathy Antal, Páger Antal unokája – javaslata alapján döntött az odaítélésről a képviselő-testület. Mint elhangzott, az idei díjazott Básti Juli érzelmes, szenvedéllyel teli színészegyéniség, soha nem lehetett beskatulyázni, minden alakítása egyedi. Emellett értékelték pályája gazdagságát, és azt, hogy soha nem sztárként viselkedik, őrzi hivatásának méltóságát.

Számomra ez nagyon nagy megtiszteltetés, a gyűrűt nagy becsben fogom tartani” – mondta Básti Juli a díjról, amelyet az esemény helyszíneként hagyományosan szolgáló makói Hagymaházban adott át neki Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2