Ők lettek az év legjobb magyar szinkronhangjai

A tegnap este online megrendezett gálán a SzíDoSZ-Szinkron Alapszervezet kuratóriuma 16 kategóriában ítélt oda Szinkronikum díjakat.

Online Szinkronszemle 2020

Tegnap este interneten osztották ki a magyar szinkroszakma legjobbjainak a díjakat, amelyeket a szemlére alakult kuratórium szavazott meg. A legjobb szinkronszínésznőnek járó díjat Nagy-Németh Borbálának, a legjobb szinkronszínésznek járót Rátóti Zoltánnak ítélték oda az idén. Az év szinkronizált mozifilmje Guy Ritchie gengszterfilmje, az Úriemberek, a tévéfilmsorozata pedig a Netflix népszersű szériája, A korona lett.

A közönség Mikita Dorka Júlia és Varga Gábor színészi szinkronteljesítményét jutalmazta, a szinkronizált mozifilm kategóriában pedig az Úriembereket szavazta meg győztesnek. A Vaják (The Witcher) lett a közönségdíjas legjobban szinkronizált sorozat. Selmeczi Roland Tálentum Díjat kapott Bogdányi Titanilla és Szatory Dávid. Az év szinkronstúdiójának a Direct Dub Studios-t (DDS) választották.

További díjazottak voltak még Vajda Evelin dramaturg-fordító, Orosz Ildikó és Nikodém Zsigmond szinkronrendező, Vígvári Ágnes gyártásvezető, Kránitz Bence vágó és Bederna László hangmérnök.

A legismertebb szinkronszínészeinket kérdeztük arról, hogyan változott meg életük és a munkájuk a járványhelyzetben.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!