Aranykalitkában: saját apja börtönözte be a dubaji hercegnőt

Három évvel ezelőtt megpróbált elszökni az országból, azóta luxusbörtönben tartják fogva.

Szökésben a dubaji hercegnők

Csak látszólag vonzó az a mérhetetlen luxus, amelyben a dubaji emírek és családtagjaik élnek. Nem véletlenül lát napvilágot egyre több krimibe illő történet arról, hogy a dúsgazdag hercegek lányai és feleségei hogyan próbálnak elszökni otthonról, hogy maguk mögött hagyhassák az aranykalitkát, amelyben léteznek.

2019-ben az Egyesült Arab Emirátusok alelnök-miniszterelnöke, Mohamed bin Rashid Al Maktum hatodik felesége, Haja Bint al-Husszein döntött úgy, hogy megszökik, ehhez pedig európai emberjogi szervezetek segítségét kérte. A hercegnő fogta magát és gyerekeit - valamint el nem hanyagolható 11 milliárd forintnak megfelelő összeget - és elhagyta a palotát, ahol korábban éltek. A jordán hercegnő és a dubaji sejk egyébként igazi sztárpárnak számítottak az arab világban, éppen ezért mindenkit sokkolt, hogy elhagyta férjét és új életet akar kezdeni.

Most egy újabb hátborzongatóan hasonló történet került a nyilvánosság elé: az ENSZ közölte, hogy Latifa hercegnőt, Dubaj emírjének a lányát fogva tartják az Egyesült Arab Emírségekben, mivel három évvel ezelőtt szökni próbált – tájékoztatott cikkében a BBC.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!