Sztárok

Nem Grace Kelly és nem is Katalin az: ez a nő a világ legszebb hercegnéje az ókori aranymetszés elve szerint

Kiderült, melyik hercegné a világ legvonzóbb nője, ha tudományos szempontok szerint vizsgáljuk kedvenc királyi leszármazottjaink arcát.

Senki sem ér fel hozzá

A hercegnők és hercegnék élete kívülről mesésnek tűnhet: pompás ruhák, a legszebb ékszerek, tökéletes frizura és smink – ezek mind a királyi élet velejárói, azonban a hercegnék nagyrésze természetes valójukban is ugyanolyan szép és elbűvölő, mint összerakva és kicicomázva. Mégis van közülük egy, aki kiemelkedik, és aki az ókori görög aranymetszés szempontjait vizsgálva minden idők legvonzóbbja és legtökéletesebbje Dr. Julian De Silva plasztikai sebész szerint. E képlet szerint az arc a legfontosabb, azon pedig a szem, száj és az orr mérete, valamint ezek elhelyezkedése egymáshoz képest – a szemek közötti távolság, a szemek és az ajak távolsága meghatározza, ki mennyire tart minket szépnek és vonzónak. Dr. Julian De Silva szerint az aranymetszés a természetben és a művészetben is megjelenik, ez teremt természetes egyensúlyt a szimmetria és aszimmetria között. Az aranymetszést az ókori Görögországban dolgozták ki a fizikai tökéletesség meghatározására, figyelembe véve az arcvonásokat, az arc méretét, arányait, valamint szimmetriájának összehasonlítását. A matematikai képletet Leonardo Da Vinci is használta a tökéletes férfi test kidolgozására, mára pedig legtöbbször a számítógép segítségével állapítják meg, ki a legvonzóbb az aranymetszés szerint. Galériánkban mutatjuk, ki lett a befutó De Silva mérései alapján a királyi leszármazottak közül!

Az ötödik helyen Katalin hercegné végzett, neki 86,82%-ban hibátlanok a vonásai, ám hiába a magas eredmény, ez csak az utolsó helyre volt elég, holott a hercegnét a világ egyik legszebb nőjének tartják az emberek. A plasztikai sebész szerint Katalin kitűnik azzal, hogy tökéletes rés van az ajkai és az orra között, valamint két szemének távolsága is szinte a legoptimálisabb arányt közelíti meg.
Kattints a további képekért!

Nagy Melanie neve az elmúlt időszakban kéretlenül is sokat forog a médiában. Nem telik el úgy nap, hogy ne olvasnánk róla valamilyen vonatkozásban, még ha az kizárólag csak egykori párja szájából, vagy éppen tollából származik is. A nyilvános megaláztatást is diplomatikusan tűri, elsősorban gyermekei érdekében, ám a bíróságon nem fogja hagyni magát.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.