Sztárok

Novak Djokovic: Nem vagyok oltásellenes, de trófeákat is beáldoznék azért, hogy ne szúrjanak meg

Megtörte a csendet az Ausztráliából kiutasított teniszcsillag. Novak Djokovic nagyinterjúban beszélt arról, hogy nem zárkózik el attól, hogy a későbbiekben beadassa magának a koronavírus elleni védőoltást, de fontosnak tartja, hogy maga hozhasson erről döntést.

Az első interjú a botrány óta

Januárban Novak Djokovic világelső teniszező kálváriájával volt tele a világsajtó, miután az év első Grand Slam-tornájára érkező oltatlan sportoló összetűzésbe került az ausztrál állammal. A csavaros történetet a Femcafe.hu-n is figyelemmel kísértük, az eset végül azzal zárult, hogy visszavonták a világklasszis vízumát és három évre kitiltották Ausztráliából. Legutóbb azt írtuk meg Djokovicról, hogy egy belgrádi új társasház felső szintjén elterülő luxuslakásába vonult vissza nyalogatni a sebeit. Nem szerepel a nyilvánosság előtt, nem nyilatkozik, a hozzá közel állók szerint egyelőre igyekszik feldolgozni a másfél hétig tartó melbourne-i hercehurcát.

Február 15-én, kedden aztán megjelent az első interjú a szerb teniszezővel. A BBC-nek arról beszélt, hogy nem szeretné, ha az oltásellenesnek bélyegeznék, de meggyőződése, hogy minden embernek egyéni joga döntést hozni a saját életével kapcsolatban. Arra a kérdésre, miszerint feláldozná-e a részvételét az olyan nagy tenisztornákon, mint a wimbledoni vagy a francia nyílt teniszbajnokság az oltáshoz való hozzáállása miatt, azt felelte, hogy „Igen, ha ez az ára, hajlandó vagyok megfizetni”. Ezzel együtt reméli, hogy hamarosan változnak az oltással kapcsolatos szabályok a sporteseményeken, és hogy hosszú-hosszú évekig játszhat még.

Az Ausztráliából való kiutasításával kapcsolatban elmondta, hogy az a közvélekedéssel ellentétben nem azért történt, mert nem volt beoltva, megszegett bármely szabályt vagy hibát követett el a vízumkérelmében, mert ezeket mind jóváhagyta és érvényesítette az ausztrál szövetségi bíróság és a bevándorlási miniszter. „Azért utasítottak ki Ausztráliából, mert a bevándorlási miniszter saját hatáskörben visszavonta a vízumomat, mert személy szerint ő úgy gondolta, hogy oltásellenes hangulatot kelthetek az országban, amivel egyáltalán nem értek egyet” – fogalmazott Djokovic.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Sztárok
Bár Kamilla rangjának hála gyakorlatilag bármit megkaphatna a világon, a királyné jelenleg nem ékszerre vagy bármilyen más drága tárgyra vágyik, hanem valamire, amit csak Károlytól kaphat meg.
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.