Sztárok

Börtönbe kerülhet Djokovic

Bár a szerb közvélemény a teniszező mellett áll, szabályszegés miatt börtönbüntetésre ítélhetik a hazájában. Újabb fejlemények az oltásellenes Novak Djokovic ügyében.

Indulhat az Australian Openen, hacsak ki nem utasítják

Még mindig nem ért véget az immár több mint egy hete húzódó jogi vita a világelső teniszező és az ausztrál állam közt, ami azután robbant ki, hogy az oltásellenes Novak Djokovictól megtagadták az országba való belépést. Bár a szerb származású sportoló az első csatát megnyerte, amikor a bíróság kimondta, hogy jogellenes volt érvényteleníteni a vízumát, ettől függetlenül még nem volt biztos, hogy részt vehet az idei év első Grand Slam-tornáján, aminek apropóján a kontinensre érkezett.

Az Euronews most arról számolt be, hogy Djokovic bekerült a jövő heti Australian Open csütörtöki sorsolásába, első mérkőzését egy honfitársa, Miomir Kecmanovic ellen játszhatja majd. Azonban a részvétele a tornán még mindig kérdéses, hogy az oltatlan teniszsztár maradhat-e az országban.

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszternek, Alex Hawke-nak van lehetősége arra, hogy érvénytelenítse a sportoló vízumát a bíróság döntése ellenében is. Igaz, ennek is vannak törvényi feltételei, vagyis egy ilyen döntést is meg lehetne támadni a bíróságon. Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke csütörtöki bejelentése alapján még mindig nincs döntés Djokovic vízumáról, azonban azt elárulta, hogy Hawke véleménye nem változott a kérdésben. A végső döntést kijelentő miniszter korábban világossá tette, hogy visszavonná Djokovic vízumát.

Jelenleg tehát úgy áll a dolog, hogy Djokovic maradhat Ausztráliában, azonban kiderült, miután hazatér, akár börtönbüntetésre is ítélhetik. További részletek cikkünk következő oldalán.

Lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Lifestyle
Sokan töltik az okostelefonjukat maguk mellett az ágyban - írja a TWN.hu. Igen ám, de ez nemcsak a készülék, hanem a tulajdonosa számára is komoly veszélyeket rejt.
Lifestyle
A Nyilast pozitív energiák veszik körbe, használja ki őket! Napi horoszkóp.
Sztárok
1997. július elsején ünnepelte 36. születésnapját a hercegné: akkor még nem tudta, de ez volt számára az utolsó.