Sztárok

Ilyen gyönyörű volt fiatalon Molnár Piroska: mindenkit elvarázsolt a szépségével a Nemzet Színésze – fotók

Molnár Piroska a hatvanas évek óta a magyar színház egyik legnagyobb csillaga: a 77 éves művésznő nagyon fiatalon robbant be a köztudatba, tehetségének, no meg kivételes szépségének köszönhetően pedig hamar belopta magát a közönség szívébe.

Vérbeli színésznő

Molnár Piroska 1945. október 1-jén látta meg a napvilágot Ózdon: nehezen indult az élete, édesapja ugyanis nem tért haza a szovjet fogságból, egyedül maradt édesanyja pedig vissza szeretett volna térni Erdélybe, de ekkor már lezárták a határokat, így végül Kunágotán telepedtek le. Mivel édesanyja mindig is azt tanácsolta neki, hogy tanuljon szakmát, közgazdasági technikumot végzett Szegeden, ám hamar rájött, hogy a sors más utat szánt neki. Nem sokkal később beadta a jelentkezését a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahova 1964-ben nyert felvételt: miután megkapta a diplomát, Babarczy László beajánlotta a Nemzeti Színházba, viszont Both Béla igazgató nem vette fel, így végül a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött, melynek 1971-ig volt a tagja. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő ötven éves pályafutása alatt a több mint 200 színpadi szerepe mellett számos klasszikus filmben is feltűnt, emlékezetes alakításainak köszönhetően pedig örökre beírta magát a történelembe. Az élete mindig is a színház körül forgott, a közönség pedig az első pillanattól kezdve a szívébe zárta őt, hiszen nemcsak kimagasló tehetségével, hanem kivételes külső adottságaival is magára vonta a figyelmet. Galériánkban megmutatjuk, milyen gyönyörű volt fiatalon a legendás színművésznő:

Molnár Piroska 1971 és 1978 között a kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott: az első időszakban olyan rendezőkkel dolgozott, mint Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás és Babarczy László, a színpadon pedig többek között együtt játszott Koltai Róberttel, Csákányi Eszterrel, Pogány Judittal, valamint Jordán Tamással. Emellett ebben a korszakban szerepelt a legendás Árvácska című filmben is, amely Karlovy Varyban díjat nyert.
Kattints a további képekért!

Margitai Ági 2014-ben hagyott itt minket: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, kiváló és érdemes művész igazán bájos volt fiatalon, tehetségével és kisugárzásával mindenkit levett a lábáról.

Leadfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.