Sztárok

85 évesen végleg visszavonul az egyik legnagyobb élő magyar színész

A jövőben nem lép többé színpadra a Kossuth-díjas Mécs Károly.

Nem vállal több szerepet

Visszavonul a színészettől a 85 esztendős Mécs Károly - nyilatkozta a Blikknek a legendás művész, akit sokan még most is A kőszívű ember fiai című Jókai-adaptáció Baradlay Richárdjaként őriznek emlékezetükben. Persze Mécs Károlyt számos más komoly és kihívással teli színészi feladat is megtalálta hosszú pályáján: a világot jelentő deszkákon, filmen, rádióban és szinkronban egyaránt rengeteget láthattuk-hallhattuk. A Nemzet Művésze hatvan évet töltött el a pályán, és egészséges életmódjának köszönhetően még 85 esztendősen is remek formában van, ő azonban nemrégiben úgy nyilatkozott, hátralévő éveiben szeretne inkább a pihenésre koncentrálni, így nemsokára felhagy mesterségével.

„Még egy darabban játszom, aztán visszavonulok. Ez Tamási Áron Vitéz lélek című darabja, amiben még megtartottam a szerepemet, de hát nagyon ritkán játszották a pandémia miatt, és nem tudom, mikor tűzik műsorra legközelebb. De többet már nem vállalok, szeretném békésen leélni ezt a pár évet, ami még hátravan” - szögezte le Mécs Károly.

Lapozz, máris folytatjuk!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A 2023-as esztendő a vízi Nyúl éve volt a kínai horoszkóp szerint, 2024 viszont a Fa Sárkány esztendője lesz, és bizony nagy változásra számíthat az összes állatövi jegy.
Sztárok
Az akkor még hercegi rangban szolgáló Károly élete talán legborzasztóbb pillanatait élte át.
Utazás
November végén fehérbe öltözött az ország, és úgy tűnik, a havazás mértéke december első felében sem fog csökkenni.