Sztárok

„Gyötrelem volt az életem” – Elveszítette gyermekét a legendás magyar színésznő, kisbabája alig egy évet élt

Máthé Erzsi, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes- és kiváló művész, a Nemzet Színésze immáron 95 éves: páratlan karrierutat járt be, ám míg a szakmában sikert sikerre halmozott, a magánélete nem volt mindig felhőtlen.

Csak a színészetnek élt

Máthé Erzsi 1927. május 16-án látta meg a napvilágot Budafokon: 1945-ben lett az Országos Színészegyesület Színiiskolájának hallgatója, majd 1948-ban friss diplomával a zsebében a Vígszínházhoz szerződött. 1952-ben Pécsre, aztán az ország első számú társulatához, a budapesti Nemzeti Színházhoz került, 1983-ban a Katona József Színház tagja lett. Sokoldalúságának, tehetségének, elhivatottságának és adottságainak köszönhetően igazi legendává vált, s noha néhány évvel ezelőtt nyugdíjba ment, népszerűsége mind a mai napig töretlen. Magánélete azonban nem volt tragédiáktól és fájdalmaktól mentes: volt idő, amikor gyötrelmes időszakon ment keresztül. Részletek a galériában!

Máthé Erzsi felejthetetlen színpadi alakításokkal írta be magát a történelembe, kiváló humorának hála pedig nemcsak a klasszikus hősnő szerepekben, hanem vígjátékokban is kitűnően érvényesült. Mindemellett több filmben, valamint tévéjátékban is bebizonyította a tehetségét – többek között a Külvárosi legenda, A hamis Izabella, valamint A szeleburdi család is jelzi a nevét.
Kattints a további képekért!

Ady Endre harmadik, közismert múzsájáról csak kevés szó esik, pedig a költő rajongott az asszonyért, aki végül nem őt választotta férjének, hanem az irodalom egy másik jeles képviselőjét, aki mellett azonban soha nem élt boldog életet.

Leadfotó: Fortepan / Hunyady József

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Az egészséges és gyönyörű haj megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy megfelelő hajbalzsamot használjunk, emellett viszont az sem mindegy, hogyan is használod az adott terméket.
Fashion&Beauty
Nem mindegy, hogy milyen ruhákban és kiegészítőkben indulsz útnak a következő nyaralásodra.
Lifestyle
A Rákkal rossz híreket közölhetnek telefonon. Napi horoszkóp!