Több lábon álló magyar sztárok: takarításból, glettelésből, futárkodásból éltek a járvány alatt

Sokan gondolkodtak a pálya elhagyásán a járvány alatt, a színészek nagy része mégis kitartott a szakmája mellett. Felmérés készült a magyar színészek körében.

A magyar színészek helyzetéről készítettek felmérést

A Szabadszínész nevű színészkereső adatbázist, ahol a szereplők és a produkciók egymásra találhatnak, két éve indította útjára Lengyel Tamás színész és Gosztonyi Csaba reklámszakember. A startup most készített egy friss felmérést azt illetően, hogyan tartották fel magukat a hazai színészek a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzetben.

Egy éve tart a koronavírus-járvány. Szerettük volna felmérni, milyen hatással volt ez a gyakorló színészek életére. A felmérést egyfajta mentális lakmuszpapírnak szántuk, hogy kiderítsük, milyen lelkiállapotban vannak a színészek, kinek mi segített, hogyan vészelték át ezt az időszakot. Egyáltalán: elgondolkodtak-e a pálya elhagyásán” – idézte Lengyel Tamást a felmérésről a Forbes.

A Szabadszínész kérdőívére 2021 májusában 149 profi színész válaszolt. A kérdések az elmúlt egy évre vonatkoztak, amiben volt egy viszonylag szabad 2020-as nyár, amikor rendszeresen voltak színházi produkciók, illetve a 2020/21-es évad eleje, ősze, amikor egy ideig még működtek a színházak. A vizsgált időszak másik felében ugyanakkor teljes leállás jellemezte a színházi szakmát.

Ha érdekel, milyen válaszokat adtak a magyar színészek, lapozz a következő oldalra!

Oldalak