Sztárok

Te is kívülről fújod: ledöbbensz, miről szól valójában Madonna legendás slágere

Te is több tucatszor hallottad már Madonna egyik legikonikusabb szerzeményét, ám közben nem is tudtad, valójában miről szól.

Titokzatos dalszöveg

A rendhagyó szettjeivel és mára örökzöldnek számító slágereivel a pop királynője a ’80-as években tört fel a csúcsra és azóta is lubickol a reflektorfényben. Bár tehetsége vitathatatlan, Madonna extravagáns személye mindig is megosztónak számított, hiszen szókimondó, illetve szexualitással túlfűtött – sokaknak akár polgárpukkasztó – dalaival és témaválasztásaival nem egyszer kiverte már a biztosítékot. Az énekesnő olyan emblematikus slágerekkel lopta be magát a fél világ szívébe, mint a Papa Don’t Preach, a Material Girl vagy a Like a Virgin – utóbbi már a debütálása óta a közvélemény egyik kedvenc témája, legalábbis ami a szöveget és annak értelmezését illeti, hiszen tele van rejtett célozgatásokkal és kétértelmű jelentésekkel. Annak idején a családsegítő központok próbálták betiltani a dalt, mivel azt hitték, hogy házasságon kívüli együttlétre próbál ösztönözni, de a legelterjedtebb elmélet szerint egy szexuálisan tapasztalt lányról és egy jóképű férfiről szól, aki arra emlékezteti őt, milyen volt, amikor még szűz volt - ám mint kiderült, végig rosszul tudtuk és a szöveg egyáltalán nem erre utal. Ha kíváncsi vagy, valójában miről szól Madonna legendás zeneszáma, olvass tovább a galériánkban!

A Like a Virgin című slágert (magyarul: Akár egy szűz) Tom Kelly, valamint Billy Steinberg írta és 1984. október 31-én jelent meg a Sire Records kiadásában. A dal pozitív visszajelzéseket kapott a zenekritikusoktól, akik gyakran nevezik mind a mai napig Madonna egyik legmeghatározóbb alkotásának.
Kattints a további képekért!

Rocco nem lépett szülei nyomdokába és azon kívül, hogy a modellkedésben örömét leli, távol tartja magát a reflektorfénytől.

Leadfotó: JB Lacroix/WireImage/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Egészség
Te próbáltad már a mazsolás vizet? Nos, sokan még csak nem is hallottak erről a csodaitalról, pedig hihetetlen, milyen hatást gyakorol egészségünkre és egész szervezetünkre nézve!
Sztárok
Noha Vilmos kicsivel mindig is népszerűbb volt öccsénél, Harrynél, van egy bizonyos dolog, ami miatt a trónörökösben lángra gyúlt a féltékenység a sussexi herceg iránt.
Lifestyle
Bár az ecetről sokan úgy gondolják, mindenhol is bevethető, ez egyáltalán nem így van, ugyanis savassága akár komoly és visszafordíthatatlan károkat is okozhat otthonunk berendezési tárgyaiban.