Sztárok

Párja miatt lett öngyilkos a csodaszép, terhes színésznő, aki mellett extrém féltékenysége miatt egy férfi sem maradt meg

Lupe Vélezt a szakma igazi férfifalónak ismerte, aki sosem mondott nemet egy buja együttlétre, ám a színésznő a kapcsolatok romantikus részéhez már nemigen értett: féltékenységével megmérgezte összes viszonyát, de az sem volt ritka, hogy testileg és lelkileg is bántalmazta partnereit.

A mexikói díva

Lupe Vélez egy mexikói származású színésznő és táncos volt Hollywood aranykorában, aki szépségével és tehetségével hamar nevet szerzett magának a szakmában: apja állítólag a hadseregben szolgált ezredesként, míg anyja operaénekesnő volt, de Lupe édesapjának halála után az anya prostitúcióból kereste a betevőnek valót, a pletykák szerint pedig lánya sem látott más kiutat a nyomorból. Már 13 évesen egy nála 8 évvel idősebb férfival volt szexuális kapcsolata, a család azonban ezt nem tűrte: Lupét egy texasi kolostorba küldték abban a reményben, hogy a tüzes természetű lány ott majd megszelídül, de a fiatal hölgy „szabadulása” után is éppoly huncut maradt, mint amilyen korábban volt. Habár Vélezt mindig is érdekelte a színjátszás világa, a siker nem jött ilyen könnyen: kezdetben Lupe éjszakai mulatókban lépett fel, ahol kitanulta a színészkedés és az éneklés fortélyait, és csak azután érkezett Hollywoodba 19 évesen, mikor hazájában, Mexikóban már befutott sztárnak számított. Itt azonban nem csupán alakításait ismerték el: a színésznő főleg külsejével és botrányaival vonta magára az emberek és a rendezők figyelmét, így főleg olyan filmekben kapott szerepeket, ahol szenvedélyes, szexi karaktereket kellett eljátszania, melyek ahogyan a Time Goes By nevű blog is írja, gyakran tartalmaztak nyílt szexuális jeleneteket. Lupe azonban nem csupán a filmekben volt az a forróvérű, szexéhes nő, akiket alakított, hanem a magánéletében is így ismerték őt a férfiak: temperamentuma felfokozott nemi vágya mellett azzal is járt, hogy nem egyszer lelkileg és testileg is bántalmazta partnereit, életének pedig épp terhessége miatt vetett véget…

Akik ismerték a színésznőt, mind egybehangzóan azt állították róla, hogy nem egyszer volt agresszív, erőszakos a viselkedése, sőt mi több, egész természete, a szexet pedig sosem vetette meg, így volt erotikus jellegű kapcsolata több filmpartnerével és számos rendezővel is.
Kattints a további képekért!

Bobby Driscoll az ötvenes évek egyik legnépszerűbb gyerekszínésze volt, Oscar-díjjal is kitüntették, sorsa azonban nagyon hamar tragikus fordulatot vett.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Lifestyle
Van bőven jogszabály, amiről ha későn értesülünk, akkor elég borsos büntetésbe szaladhatunk bele. Ezt a Közterület Felügyelet figyeli, hogy betartjuk-e.
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.