Sztárok

Louis de Funès 40 éven át rajongott a feleségéért: a titkárnőjébe szeretett bele a legendás nevettető – fotók

Louis de Funès a francia film történetének legnépszerűbb komikusa volt. Apró termete és jellegzetes grimaszai nézők millióit késztették nevetésre világszerte, színészi játékával pedig örökre beírta magát a történelembe.

Nagy nevettető volt

Louis de Funès korának egyik legnagyobb hatású színésze volt, filmjei pedig a mai napig töretlen sikernek örvendenek, sőt, még azok is előszeretettel nézik őt a képernyőn, akik bőven az 1983-ban bekövetkezett halála után jöttek világra. Ennek ellenére a pályafutása meglepően nehezen indult, s bár a mozi volt a szenvedélye, eleinte csak színpadi darabokban tűnt fel kisebb szerepekben. A nagy áttörést a Csendőr sorozat jelentette, melynek első darabját, a Saint Tropez-i csendőrt, 1964-ben forgatta Jean Girault-val. Alig telt el két hónap, újabb sikert könyvelhetett el magának a Fantomas Juve felügyelőjeként, s hamarosan a francia komédia új csillagaként emlegették, ráadásul kivívta magának még a legszigorúbb kritikusok elismerését is. Számos nagysikerű filmben kamatoztatta a tehetségét, karrierje azonban 1975-ben veszélybe került: azon a tavaszon kezdődött volna a Krokodil című alkotás forgatása, melyben Funès a főszereplő dél-amerikai diktátort alakította volna, ám szívinfarktust kapott. Betegsége miatt kénytelen volt megválni színházi karrierjétől, amely fizikailag is nagyon megviselte, emellett a filmes pályafutása alatt is rezgett a léc, mivel a biztosítók nem voltak hajlandók vállalni egy újabb forgatás kockázatát. Végül hamarosan visszatérhetett a vászonra, de a biztonság kedvéért orvosa és egy mentő végig jelen volt a forgatásokon – még készített pár filmet, azonban már nem olyan tempóban, mint azt pályafutása elején tette. A színész igazán kivételes karrierre lehetett büszke, azonban sikereit nemcsak saját magának, hanem imádott feleségének is köszönhette, aki mindenben támogatta a 40 évig tartó kapcsolatuk alatt. Galériánkban megmutatjuk, ki volt Funès élete nagy szerelme:

Louis de Funès első felesége Germaine Louise Elodie Carroyer volt, akivel 1936-ban házasodott össze. Egyetlen közös gyermekük, Daniel 1937-ben jött a világra, s bár édesapja nyomdokaiba lépve ő is kipróbálta magát színészként, végül nem sikerült befutnia.
Kattints a további képekért!

Elton John 1993-ban ismerte meg David Furnishst, akivel 2014-ben, több mint egy évtizedes bejegyzett élettársi kapcsolat után hivatalosan is összeházasodott. A pár immáron 28 éve él boldogságban és közösen nevelik örökbe fogadott fiaikat. Azonban a hatszoros Grammy-díjas és kétszeres Oscar-díjas zenész hosszú évekkel ezelőtt egy nőnek is kimondta a boldogító igent…

Leadfotó: Wikipédia

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!