Neked írom a dalt - a hála dalával üzennek a hazai zenészek

Generációkon és nagyon különböző zenei műfajokon átívelő feldolgozás készült a Neked írom a dalt című legendás LGT slágerből.

Nekik írják a dalt...

A magyar zenészek széles körű összefogásából készült videó - amelyben feltűnnek az LGT tagjai is - a hála jele azok felé, akik a jelenlegi embert próbáló időszakban működésben tartják az országot. Az ötletgazdák célja az, hogy köszönetet mondjanak nekik, legyen szó az egészségügyben dolgozókról, a tanárokról, a kereskedelemben helyt állókról, a gyárakban dolgozókról, azokról, akik embert vagy árut szállítanak, tájékoztatnak, vagy fontos döntéseket hoznak mindannyiunk érdekében.

A felkérésre az előadók első szóra igent mondtak, hiszen ők a maguk módján, a zene által tudnak a legtöbbet segíteni. A videóban több generáció és számos zenei műfaj sztárja fogott össze, hiszen a cél minél több embert elérni. Az előadók otthonaikban énekelték fel a saját részüket, a kész klip az általuk küldött telefonos felvételekből állt össze.

#nekedénekelek #maradjotthon #együttsikerül

A kezdeményezés már az első pillanatban magával ragadott, de hogy végül ennyien mondanak igent, az mindannyiunkat meglepett és örömmel töltött el. Különösen büszkék vagyunk, hogy Karácsony János James mellett Presser Gábor is vállalta, hogy üzen ebben a videóban" - mondta Pál Dénes énekes, aki ott volt az ötlet születésénél, és aki azon túl, hogy énekel, projektmenedzserként, valamint vágóként is részt vett a videó elkészítésében.

"A környezetemben több olyan médiában jártas szakember van, akik a jelenlegi helyzetben úgy gondolták, szeretnének valamit tenni mindenféle üzleti vagy egyéb érdek nélkül. Így született meg ennek a számunkra nagyon kedves feldolgozásnak az ötlete. Ez a dal talán jó mód, hogy kicsit mindannyian kifejezzük szolidaritásukat és támogatásunkat azok felé, akik a jelenlegi időszakban munkájukkal életben tartják az országot. Nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állok, és erre kérték, kértük fel a videóban szereplő zenészeket is, hogy a saját eszközeinkkel próbáljunk lelki támogatást nyújtani. A dallal arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a lakosság ma azzal támogathatja az erőn felül dolgozókat, ha otthon marad" - magyarázta Pál Dénes.

Azonnal a kezdeményezés mellé állt Dorozsmai Péter, a Tom-Tom Records lemezkiadó tulajdonosa és kollégái is, ötletekkel, felkérésekkel, stúdióval és zenei alappal segítve a munkát.

Megihlette a zenészeinket a koronavírus-járvány, mi pedig mutatjuk a legjobb videókat.

Leadfotó: YouTube
Fotó: facebook.com/paldeneshivatalos

Oldalak

Szólj hozzá Te is!