Sztárok

Kamaszlányát hagyta egyedül: felkavaró, miért menekült a halálba 42 évesen a magyarok kedvenc tévébemondója

Lénárd Judit a múlt század egyik legkedveltebb hazai képernyőse volt, aki a Magyar Televízió első bemondó nemzedékéhez tartozott. Páratlan sikerei mögött azonban súlyos magánéleti probléma állt, melyet képtelen volt feldolgozni.

Tragikusan fiatalon hagyott itt minket

Lénárd Judit 1928. február 10-én látta meg a napvilágot Kolozsváron. Hamar megmutatkozott a tehetsége, amit eleinte a világot jelentő deszkákon kamatoztatott, az ötvenes években pedig közel 20 előadásban nyűgözte le a közönséget. Hamarosan azonban újabb és újabb ajtók nyíltak meg előtte, mígnem egy nap úgy döntött, szerencsét próbál a televíziózás világában – rögvest kiderült, hogy bejöttek a számításai, hiszen 1960-ban a nagy bemondókvartettben találta magát Tamási Eszter, Takács Marika és Varga József oldalán. Noha házassága végül tönkrement, minden adott volt számára a boldogsághoz, hiszen a szakmai sikerek mellett ott volt neki a kislánya, Kata. A sors azonban idejekorán közbeszólt…

Lénárd Judit 1964-ben lett a televízió akkor induló Delta című, közkedvelt tudományos magazin műsorvezetője, három évvel később a Kapcsoljuk című irodalmi sorozat arcaként tűnt fel a képernyőn, később pedig a legendás bűvész, Rodolfo beszélgetőpartnere volt az 1968-ban forgatott Képzőbűvészet című ismeretterjesztő produkcióban.
Kattints a további képekért!

Megrázó videó került nyilvánosságra: az 1990. novemberében készült felvételen a legendás magyar bemondónő, Tamási Eszter megdöbbentő őszinteséggel mesél a fájdalmairól és a betegségével vívott harcáról, alig három hónappal az agyműtétje után.

Leadfotó: Fortepan/ Rádió és Televízió Újság

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Az uralkodó egy szívbemarkoló gesztussal kedveskedett Meghan Markle-nek, aki azonban két szóval letudta Károly megható felajánlását.
Lifestyle
Komoly pénzügyi problémákkal találja szembe magát rövidesen három csillagjegy a horoszkóp szerint. Eláruljuk, kik ők.
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?