Sztárok

Zűrös viszonyba bonyolódott a két színészlegenda: izzott köztük a szenvedély, ám szerelmüknek nem volt jövője

Minden idők legnagyobb Shakespeare-színésze, Sir Laurence Olivier és az Elfújta a szél színésznője, Vivien Leigh között tombolt a szenvedély, szerelmük pedig mindent elsöprő volt, ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy túllendüljenek a házasságukat beárnyékoló súlyos problémákon.

Bolondultak egymásért

Sir Laurence Olivier 1907. május 22-én látta meg a napvilágot egy francia család gyermekekét. Noha anglikán pap atyja születése óta teológusnak szánta, ő sosem barátkozott meg a gondolattal, ugyanis már gyermekként is a színház vonzotta a legjobban – éppen ezért nem is volt számára kérdés, hogy ezen a pályán próbál szerencsét. Először 15 évesen lépett színpadra A makrancos hölgy Katájaként (akkoriban a fiúiskolák előadásain lányok nem szerepelhettek), öt évvel később pedig már a West Enden játszott, első nagy sikerét azonban 1935-ben érte el a Rómeó és Júlia londoni előadásán. Hamarosan az Old Vic társulatához szerződött, ahol pillanatok alatt Anglia legnagyobb Shakespeare-színésze lett, így már csak idő kérdése volt, mikor fedezi fel magának a filmipar is. Megszállottja volt a színészi pályának, így nem csoda, hogy mindhárom felesége is szakmabeli volt – különösen második házassága adott okot pletykák egész sorára. Részletek a galériában!

Sir Laurence Olivier az harmincas évek második felétől már Hollywoodban is ismert volt, mindeközben pedig a magánélete is szépen alakult, hiszen megházasodott – első feleségét, Jill Esmondot 1930–ban vezette oltár elé, s bár sokáig úgy tűnt, semmi sem állhat a boldogságuk útjába, a sors végül más jövőt szánt nekik.
Kattints a további képekért!

„Nem minden arany, ami fénylik” – szokás mondani, s ha valamire, akkor ez a hollywoodi filmgyártás első évtizedeire nagyon is igaz.

Leadfotó: United Artists/Getty Images
Forrás: Grunge

Oldalak

Sztárok
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!
Fashion&Beauty
Te milyen időközönként mosod ki farmernadrágjaid? Az egyik leghíresebb divattervező egy igen sokkoló választ adott, azonban mi utánajártunk, hogy mi is az igazság.