Mécs Károly 18 évig volt Lang Györgyi nevelőapja - miért tagadta meg az énekesnőt a Nemzet Művésze?

A stroke-jából frissen felépült Lang Györgyi nemrég egy beszélgetős műsorban próbált választ találni arra a kérdésre, melyet legbelül talán mindmáig nem fejtett meg: mi vitte rá egykori nevelőapját, a Kossuth-díjas Mécs Károlyt, hogy egész egyszerűen hátat fordítson neki?

"Nem volt utálkozás, nem volt abuzálás"

A kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett Mécs Károly - aki tavaly jelentette be, hogy 85 évesen visszavonul mesterségétől - 18 éven át volt a jeles - pályáját egyébként színészként kezdő - énekesnő, Lang Györgyi mostohaapja. Viszonyuk a hosszú idő dacára sosem volt kiegyensúlyozottnak mondható. Az évek óta sclerosis multiplexszel küzdő, és nemrégiben egy stroke-on is átesett legendás magyar előadóművész mindmáig nem érti, miért tagadta meg Mécs Károly csaknem húsz esztendő után.

A Blikk írta meg, hogy Lang Györgyi az RTL Klubon futó Sorok között Lutter Imrével című műsorban beszélt kettejük ellentmondásokkal tarkított, különös kapcsolatáról. Az adásban - mely a tévécsatornán hétfőn este kerül adásba - a Pa-Dö-Dő együttes tagja úgy fogalmazott, a felszínen korrektnek látszott kettejük viszonya, azonban - mint később ráeszmélt - ez csak a csalóka látszat volt.

"Korrekt volt a viszony, semmi különös. Nem volt utálkozás, nem volt abuzálás, semmi nem volt, amire haragudni kéne bárkinek" - fogalmazott a 64 esztendős híresség, aki még a stroke-ja előtt ült le beszélgetni Lutter Imrével.

Ha azonban szemlátomást korrekt, nézeteltérések nélküli kapcsolatot ápoltak egymással, miért döntött mégis úgy Mécs Károly, hogy kizárja az életéből a mostohalányát?

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak