Sztárok

Kudlik Júlián egyszerűen nem fog az idő vasfoga: a műsorvezető 77 évesen is ragyogóan fest, jó pár évet letagadhatna korából

2022. december 8-án este a budapesti Thália Télikertben tartott díjátadó ünnepségen az újságírót és televíziós műsorvezetőt, Kudlik Júliát Sára-Csoóri Életműdíjjal tüntették ki.

Ő volt a magyar televíziózás nagyasszonya

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, Kudlik Júlia, a hazai televíziózás egykori emblematikus arca ma már civilként éli nyugdíjas éveit, és még a saját szomszédai is csak keveset tudnak róla, teljesen elvonult a nyilvánosság elől. Pedig anno óriási hírességnek számított idehaza: 1965-től egészen 1966-ig ő vezette a Delta című tudományos híradót, műsorvezetője volt továbbá három alkalommal a Táncdalfesztiválnak, valamint számos népdal- és népzenei vetélkedőnek is. A Magyar Televíziót nemzeti esteken, külföldi eseményeken is képviselte, így járt például Vietnámban, Kubában, Svédországban, Lengyelországban, Norvégiában, Bulgáriában, Berlinben, Havannában és Romániában is, így nem túlzás azt állítani, hogy Kudlik mögött rendkívül termékeny és sokrétű szakmai életmű áll, azonban a televíziók képernyőjén már évtizedek óta nem láthatjuk őt, pedig ő volt a magyar televíziózás nagyasszonya. Magánélete mindeközben remekül alakult: Kudlik Júlia 40 éven át volt Szűcs László felesége, akivel boldog házasságban éltek, így nem meglepő, hogy a férfi halála komoly törést jelentett az életében. 2006-ban láthattuk őt utoljára képernyőn, aztán teljesen elvonult a nyilvánosság elől, saját állítása szerint már a tévét sem kapcsolja be, egyedül él egy szentendrei lakóparkban, régi barátait, kollégáit és ismerőseit nem engedi közel magához. A minap azonban tiszteletét tette a díjátadó ünnepségen, ahol Életműdíjjal tüntették ki, így vethettünk egy pillantást arra, hogy Kudlik bizony 77 évesen is csodálatosan fest, mintha egy percet sem öregedett volna azóta, hogy utoljára láttuk őt.

Kudlik Júlia

Lapozz, mutatjuk!

Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.