Sztárok

A mentális egészsége sínylette meg a munkamániáját: még a zárt osztályt is megjárta a legendás magyar színművész

Kovács Lajos, megannyi közkedvelt magyar film és tévésorozat szereplője, seregnyi rangos szakmai díj tulajdonosa nemrégiben Veiszer Alindának mesélt arról, miként zökkentette ki mentális egyensúlyából a szakmai maximalizmusa és kérlelhetetlen hivatástudata.

Megrendítő vallomást tett a Kontroll egykori szereplője

Kovács Lajos hosszú évtizedek óta a magyar színházi élet és filmművészet ismert alakja. Fellépett a Békés Megyei Jókai Színházban, játszott Szegeden, Szolnokon, Miskolcon, Veszprémben, mindemellett pedig olyan közismert magyar mozikban játszott kisebb-nagyobb szerepeket, mint A napfény íze, a Kontroll, az Argo, a Sorstalanság, a Valami Amerika 2., a Kalandorok, a Made in Hungária, a Zárójelentés vagy a márciusban a mozikba kerülő Hadik. Mindemellett sorozatokban is foglalkoztatták (például a Tűzvonalban és a Született lúzerek című produkciókban), és természetesen a szakmai díjak sem maradtak el: 1992-ben Jászai Mari-díjat kapott, 1995-ben ő nyerte el a Filmkritikusok díját, 2003-ban pedig a 34. Magyar Filmszemlén a Legjobb férfi karakterszínész díját zsebelte be. Kovács nemrég Veiszer Alinda beszélgetős műsorában vendégeskedett - szúrta ki a Blikk -, ahol köntörfalazás nélkül, megrázó őszinteséggel beszélt arról, milyen veszélyes helyzetekbe sorolta már legendás szakmai maximalizmusa és hivatástudata.

"Nekem a színpad volt az életem (…), más nem érdekelt" - vallotta be Kovács Lajos Veiszer Alinda műsorában. A művész még azt az esetet is felidézte, amikor "munkája miatt" rövid időre zárt osztályra került.
Kattints a további képekért!

Juhász Előd hazánk egyik legismertebb zenetörténésze és a zenei ismeretterjesztés közismert alakja, aki évtizedek óta különleges helyet foglal el a közönség szívében. Noha a legendás tévés és rádiós műsorvezető már 85 éves, igyekszik mindent megtenni azért, hogy friss és fitt maradjon.

Leadfotó: Facebook / Napok, emberek, események, ünnepek

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Bizony, vannak olyan ruhadarabok, amelyeket egyenesen cikinek tart az emberek többsége. Ilyen a Crocs papucs, vagy a lábmelegítő, és az ejtőernyős nadrág is.
Lifestyle
A Bak napját váratlanul feldobja egy jó hír. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Talán nem is gondolnád, de hatalmas hibát követsz el, ha nem fogyasztod ezt a szervezet számára nagyon fontos élelmiszert a fogyókúra alatt.