Koncertjén esett össze a színpadon a világhírű rockzenész

A legendás zenész, Carlos Santana kedd este esett össze egy michigani fellépés közben.

A színpadon esett össze Santana

A világhírű amerikai gitáros állítása szerint a „kimerültségtől és kiszáradástól” lett rosszul, azonban már jobban van – közölte menedzsmentje nyomán a CNN.

„Éppen akkor kezdett bele egy dalba, amely az örömről és a szeretetről, a világ megygyógyításáról szól” – mondta egy szemtanú a CNN-nek. Miközben az egészségügyi szakemberek ellátták a 74 éves Santanát, a színpadi személyzet egy fekete ponyvát tartott fel, hogy eltakarja a kilátást a színpadra. Az esetet követően Santana egy rövid üzenetet is közzétett a Facebookon, amelyben megköszönte rajongóinak az „értékes imákat”.

A gitáros jelenleg Amerikát járja a Miraculous Supernatural című koncertkörúttal.

Santanát minden idők egyik legnagyobb gitárosának tartják, köszönhetően a jellegzetes stílusnak, amelyet hosszú, kitartott hangok, izgalmas futamok és latin ritmusok jellemeznek. Prince szerint nagyobb hatással volt rá, mint Jimi Hendrix, mert, mint mondta „szebben játszott”.

1998-ban bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. A Rolling Stone magazin pedig 2015-ben a 20. helyre sorolta a minden idők 100 legjobb gitárosának listáján – idézte fel a BBC után az MTI.

A Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény rendezője repes az örömtől: felesége újabb gyermekkel ajándékozta meg.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak