Sztárok

Fűvel-fával csalta a férje, majd disszidált: magára maradt gyermekével a legendás magyar színésznő

Komlós Juci házassága sosem volt igazán felhőtlen: férje többször megcsalta, majd külföldre költözött, magára hagyva a színésznőt a közös kislányukkal.

Nőcsábász férje többször megcsalta

1919. február 10-én látta meg a napvilágot a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas Komlós Juci, akinek szó szerint a vérében volt a művészet. Édesapja, Komlós Vilmos nagyszerű komikus volt, aki évekig játszotta óriási népszerűséggel Sajó szerepét a Hacsek és Sajó című bohózatokban, édesanyját, Pintér Irmát pedig szintén színésznőként ismerte az ország. Noha Komlós Juci a karrierje során számos színdarabban csillogtatta meg tehetségét, az ország leginkább a Szomszédok című teleregény Lenke nénijeként emlékszik rá mind a mai napig. A kiváló művésznő 2011. áprilisa óta nincs közöttünk, a személyét körülvevő rajongás azonban még most sem enyhült, sőt: a közönség mind a mai napig határtalan szeretettel emlékszik vissza a személyére, és mindarra, amit az alakításaival nyújtott. Pedig nem volt mindig könnyű az élete: nagy szerelme többször megcsalta, majd külföldre disszidált, magára hagyva őt a kisgyermekükkel – a színésznő azonban megbocsátott neki. További részletek a galériában!

Komlós Juci a 30-as évek végén kezdő színésznő volt Szegeden, akkoriban ismerte meg a nagy nőcsábász hírében álló Földessy Géza színművészt. „Nagyon kedves fickó, sármos pali volt. Rendszeresen odajött hozzám a próbákon is beszélgetni. Addig beszélgettünk, míg összejöttünk. Aztán tizenkét évig együtt is maradtunk. Nagy szerelem volt. Később már megcsalt jobbra-balra, de hát ez férfi-nő dolog” – fogalmazott a róla szóló életrajzi könyvben a művésznő.
Kattints a további képekért!

Kivételes életutat járt be Komlós Juci, aki a Szomszédokban alakított Lenke néniként egy jóságos és szeretetre méltó nagymama szerepében költözött be a nézők otthonába.

Leadfotó: Fortepan/ Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok