Sztárok

Egy éve nincs közöttünk Kóbor János: különleges fotókon az Omega felejthetetlen legendájának élete

Egy évvel ezelőtt ezen a napon hunyta le örökre a szemét Kóbor János, az Omega együttes legendája, a magyar könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb alakja.

Nem múlik a fájdalom

Kóbor János neve örökre összefonódott az Omega együttessel: a Liszt Ferenc-díjas magyar rockzenekar 1962-ben alakult, és először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lett népszerű. A zenekar több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében, és az elmúlt évtizedek során az ország egyik legismertebb, külföldön is nagy sikereket elért formációja lett – az utánozhatatlan énekes már a megalakuláskor is az együttes oszlopos tagja volt és már életében legendává vált. Tavaly november szörnyű hír rázta meg az országot: mint kiderült, a frontember koronavírus-fertőzés miatt került kórházba, de állapotával kapcsolatosan sokáig nem jelentek meg konkrét részletek, ugyanis a felesége fenntartotta a hírzárlatot – néhány küzdelemmel teli hét után azonban kiderült, hogy a rockóriás életét vesztette. Kóbor János hatalmas űrt hagyott maga után, szeretett családja mellett pedig rajongói, kollégái, valamint pályatársai is mind a mai napig gyászolják. Galériánkban rá emlékezünk:

Az Omega együttes a kolostorromnál 1968-ban: a fotón Molnár György, Benkő László, Presser Gábor, Kóbor János, Laux József és Mihály Tamás.
Kattints a további képekért!

Rocktörténeti esemény volt 1962. szeptember 23-a, ekkor tartotta ugyanis ezen a néven első koncertjét az Omega. Az évforduló alkalmából a Kossuth Rádió Örökzöld című műsora elevenítette fel a 60 éves pályafutás kiemelkedő állomásait, többek között a kezdeteket, és kiderült az együttes névadásának hiteles története is.

Leadfotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!
Lifestyle
Az Ikrek szintet lép a szerelmi életében, és jöhet a házasság vagy a családalapítás. Heti horoszkóp.