Király Linda elárulta, hogyan telik náluk a karácsony: „A testvéreimmel írtunk egy dalt a szüleinknek karácsonyra”
Zenészként sosincs számára megállás, de karácsonykor igyekszik lelassulni és a családra koncentrálni. Közös főzésekről, emlékekről és a VIASAT3 közkedvelt műsorának legújabb évadáról, az Ide süss! – Ünnepi kihívás nehézségeiről beszélgettünk Király Lindával.
Számodra mi a tökéletes karácsonyi menü? Melyik részét szoktad te elkészíteni?
Nálunk mindig változatos a menü, a feladatokat pedig fel szoktuk osztani – általában anyu és én főzünk. Tavaly például halat kért a család, de szerették volna, hogy legyen benne egy kis csavar, szóval ázsiai ízvilágú lazacot készítettem. A lényeg, hogy mindig valami újdonságot csempésszünk az asztalra. Ami alap, az a halászlé, annak mindig lennie kell az ünnepek alatt, bár azt nem én csinálom. Desszertek terén mindenki próbál valami egészségesebbet sütni ilyenkor, viszont ebben az évben én kaptam ezt a feladatot, úgyhogy biztos nem lesz diétás.
Vásárolt vagy kézzel készült ajándék?
Mi nagyon régóta csak szükséges dolgokat veszünk egymásnak, és szeretjük, ha az kézzel készül vagy emléket, értéket képvisel. Volt már olyan, hogy a testvéreimmel hárman írtunk egy dalt a szüleinknek karácsonyra. Igazából nekünk az olyan élmény a fontos az ajándékozás során, mint például az utazás, a közös program. Mindig ezeket keressük.
Van valamilyen ünnepi hagyomány a családodban?
Zenészeknél ez az időszak nagyon sűrű, így annak örülünk, ha össze tudunk ülni a családdal. Az egyik testvérem már régóta külföldön él a családjával, így az a program, hogy bekapcsoljuk őket videón és együtt eszünk, beszélgetünk. Még ha fizikailag nincsenek is itt, akkor is egymással tudjuk tölteni az ünnepeket, szóval most már ez a hagyomány.
Melyik a kedvenc recepted, amit a műsorban sikerült elsajátítanod?
A croquembouche sós karamellája zseniális. A recept, amit Szalai Dóritól kaptunk hozzá, fantasztikus volt, a végeredmény nagyon-nagyon ízlett. A műsor óta ugyan még nem készítettem el, de lehet, ez lesz a karácsonyi meglepetés a családnak.
Melyik volt számodra a legnehezebb feladat a műsorban?
Az összes. Mindegyik nehéz volt. A sütés nekem teljesen újdonság. Főzni nagyon szeretek, elvileg jól is tudok. Kreatív lehetek benne, úgyhogy hatalmas szerelem. Sosem receptből főzök, ezért az, hogy a sütésnél követni kell – különben nem azt kapod, amit elterveztél –, nagy nehézséget jelentett számomra. Pontosnak, technikásnak kellett lenni, de nagyon örültem a lehetőségnek, mert rengeteget tanultam, amit ki is fogok használni mostantól.
Ha szeretnéd a sztárokkal elkezdeni az év végi hangolódást, akkor kapcsolj a csatornára, ahol minden hétköznap este 19 órakor láthatod a műsort, tele hírességekkel!
Gubás Gabi alapvetőnek tartja, hogy különleges és meghitt szokásokkal teremtsék meg az ünnepi hangulatot a családjával, nemrég pedig bepillantást engedett abba, hogyan telik náluk a karácsony, milyen finomságok kerülnek az asztalra, de elárulta azt is, szerinte miért és hogyan érdemes rávezetni a gyerekeket a jótékonykodás fontosságára. Interjú.