Kim Dzsongun újabb abszurd törvénnyel sokkolta a világot: mostantól ennek a ruhadarabnak a viselése is tilos Észak-Koreában

A bőrkabát után újabb darabbal bővítette a tiltott ruhák listáját az észak-koreai diktátor.

Bővült a lista

Mint ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, Kim Dzsongun híres bizarr törvényeiről, valamint arról, hogy aki megszegi az általa hozott szabályokat, az komoly büntetésre számíthat. A diktátor egyeduralmát az olyan típusú rendeletekkel próbálja fenntartani, ami számunkra egész érthetetlennek tűnhet, sőt mi több, minden európai kulturális mintát követőnek abszurd. Ilyen szabályozás volt például az, amikor Kim betiltotta a bőrkabátok viselését Észak-Koreában, mondván az egyfajta státuszszimbólum az országban, hiszen csak a legtehetősebb emberek engedhették meg maguknak, hogy beszerezzenek egyet a trendi darabból – nos, már csak maga a vezető viselheti a kabátot, ha pedig valaki mégis arra vetemedik, hogy felvesz egyet, az azonnali büntetésre számíthat. Dzsongun a minap újabb népszerű ruhadarabra vetette ki a tiltást, és azt is megindokolta, miért tartotta szükségesnek, hogy meghozza ezt a törvényt. Galériánkban eláruljuk a különös okot!

Ahogyan azt az Insider is írja, Észak-Korea tovább szigorított az öltözködés tekintetében: mostantól tilos a szűk farmerek viselése, valamint az olyan stílusú ruhák hordása, amelyek „kapitalista értékrendet képviselnek”.
Kattints a további képekért!

A sokak által kedvelt színészházaspár útjai tíz évvel ezelőtt váltak el, s azóta távolra sodródtak egymástól, ám a 46 esztendős Bereczki szerint mostanában ismét kezd szorosabbá válni a kapcsolatuk.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak