Katona Klári és Babos Gyula - Egy nagy szerelem, amit a két művész féltve óvott a nyilvánosságtól

Az énekesnő és a dzsesszgitáros csak keveseket engedett közel a magánéletükhöz, egy könyvben mesélt először arról Katona Klári, hogy egy kislányt fogadtak örökbe annak idején, mivel saját gyermekük nem született.

Művész a művésszel

Katona Klári a magyar könnyűzene legendás énekesnője három évvel ezelőtt veszítette el férjét, Babos Gyulát, Ferenc-díjas magyar dzsesszgitárost. A pár mindig gondosan óvta magánéletét, így azt sem lehet pontosan tudni, melyik évben kötöttek házasságot. Bár sokszor zenéltek együtt, a médiában sosem szerepeltek házaspárként, nem adtak interjút közösen és az énekesnő rendszeresen hárította azokat az újságírói kérdéseket, amelyek a magánéletét firtatták.

A hozzájuk közelállók azonban jól tudták, hogy a két kiváló művész nagy szeretetben és boldogságban él együtt hosszú évtizedek óta. A férje halála előtti évben, 2017-ben azonban megszületett az énekesnő Közelség című önéletrajzi írása, amelyben életében először nyilatkozott arról az életéről, amelyet a közönség nem ismerhet. Az írásából azonban kiderült, miért nem árult el magáról túl sok mindent, mióta közszereplőként éli az életét.

"Rengeteg kérdezővel találkoztam. Nem csak válaszolni, kérdezni is megtanítottak. Ők, akik a legtöbbször igazi érdeklődés híján csak érdekességet akartak tőlem, hogy ők érdekesnek látszhassanak. Azt végtelenül kevésnek tartom" - olvasható a kötetben.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak