Sztárok

Rengeteg szeretőt tartott a legendás színésznő: óriási volt a szexuális étvágya, párosával vitte ágyba a lányokat

Katharine Hepburn hétpecsétes titokként őrizte a magánéletét, így nem csoda, hogy sokan nem is tudták róla, hogy valójában a nőket szerette.

Csillapíthatatlan vágy

Katharine Hepburn születése körül sok a bizonytalanság: forog 1907. novemberi és 1909-es adat is, ő maga azonban önéletrajzában az 1907. május 12-ét említi. Liberális szellemiségű családban, függetlenségre nevelték, így lett belőle kissé nyers, szókimondó, öntörvényű ember. Kémiai tanulmányait abbahagyva fordult a színjátszás felé, egy tragikus élmény hatására is: imádott bátyja öngyilkos lett, s ő ekkor tanulta meg, hogyan rejtse el érzéseit. 1928-ban már a Broadway-n játszott, s New England-i akcentusa, erőt sugárzó alkata, csontos, fiús termete felkeltette a filmesek figyelmét is. Az áttörés és a népszerűség az 1933-ban forgatott Hajnalka című film után érkezett, amelyért a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat kapta. Igazi sztárrá azonban nem vált, mert nem volt hajlandó feladni önmagát. Azt vallotta: "ha mindig azt teszed, ami érdekel, legalább egy ember elégedett lesz". Bő, divatjamúlt ruhákban, smink nélkül járt, visszautasította a sztárfotó-készítést, nem volt hajlandó dedikálni, interjúkat adni és nem keveredett a stáb tagjaival. A kritikusok és a filmesek körében nem volt népszerű, de azt elismerték, hogy Hepburn profi, pontosan felkészült, a forgatásokra mindig elsőnek érkezik és utolsónak távozik. Szerepeit teljes átéléssel, magas hőfokon játszotta, ezzel partnereiből is a legtöbbet hozta ki. Igazi énjét azonban sosem vállalta a nyilvánosság előtt: titokban a saját neméhez vonzódott, ráadásul úgy hírlett, csillapíthatatlan volt a szexuális vágya – valósággal falta a nőket. További részletek a galériában!

Filmjei egy ideig nem arattak sikert, 1938-ban egy újságcikk már a "pénztárak mételyének" nevezte. Halódó karrierje a Broadway egyik színházában a külön az ő számára írt Philadelphiai történettel kelt új életre. Az MGM megvásárolta a filmjogokat, Hepburn pedig visszatért a filmvárosba, természetesen megint csak saját feltételeinek megfelelően, ideértve a rendező és a partnerek megválasztását is. 1939-ben őt szemelték ki Scarlett O'Harának az Elfújta a szél...-ben, de végül Vivien Leigh kapta a szerepet.
Kattints a további képekért!

Marlene Dietrich, másnéven a végzet asszonya hírhedt volt csillapíthatatlan szexuális étvágyáról. Hollywood aranykorának egyik legismertebb színésznőjeként szinte bárkit megkaphatott, az ágyában pedig nemcsak férfiak, hanem nők is megfordultak.

Leadfotó: Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Oldalak

Sztárok
Egészség
Te próbáltad már a mazsolás vizet? Nos, sokan még csak nem is hallottak erről a csodaitalról, pedig hihetetlen, milyen hatást gyakorol egészségünkre és egész szervezetünkre nézve!
Sztárok
Noha Vilmos kicsivel mindig is népszerűbb volt öccsénél, Harrynél, van egy bizonyos dolog, ami miatt a trónörökösben lángra gyúlt a féltékenység a sussexi herceg iránt.
Lifestyle
Bár az ecetről sokan úgy gondolják, mindenhol is bevethető, ez egyáltalán nem így van, ugyanis savassága akár komoly és visszafordíthatatlan károkat is okozhat otthonunk berendezési tárgyaiban.