Sztárok

Ezt Vilmos vagy Harry sosem lépte volna meg: a holland trónörökös olyat tett, amit előtte még senki

Eddig nem sokat hallottunk róla, de ezek után biztosan megjegyezzük a holland hercegnő nevét!

A semmiért nem fogad el pénzt

Katalin Amália hivatalos titulusa jelenleg Oránia, Oránia-Nassau és Hollandia hercegnője, ő Vilmos Sándor holland király és felesége, Máxima hercegné legidősebb, 17 éves lánya, ezzel pedig egyben a Holland Királyság trónörököse is.

Most a hercegnő olyat tett, amit előtte még senki a holland királyi családban. Önként lemondott arról a pénzösszegről, ami decemberi 18. születésnapja után automatikusan járna neki. A 111 ezer eurós összeget (majdnem 39 millió forint) saját kiadásaira költhetne, vagyis egyfajta zsebpénznek kapná. 2022-ben ez az összeg 1,5 millió euróra (525 millió forintra) növekszik, amikor a hercegnő maga is az Államtanács tagjává válik – írja a hirado.hu. Katalin Amália a holland miniszterelnöknek írt levelében utasította vissza az adómentes összeget, arra hivatkozva, hogy kényelmetlenül érezné magát attól, ha a semmiért ütné a markát ennyi pénz. Ezért amíg nem kezdi meg hivatalos teendőit, nem kér fizetséget sem.

Tudj meg többet a holland trónörökösről – lapozd fel a galériánkat!

Katalin Amália 2003-ban jött világra Vilmos Sándor és Máxima első gyermekeként.
Kattints a további képekért!

Thomas és lánya, Meghan Markle kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott, miután a férfi többször is titkokat és magánjellegű dolgokat árult el lányáról a sajtónak, sőt, egyszer még fotókat is eladott magáról a paparazziknak, ahogyan készülődött a hercegi menyegzőre. Emellett a hercegné apja nem fél bírálni a királyi családot sem: Harryt többször is kellemetlen helyzetben tüntette fel az újságok hasábjain, ám most épp ő okította ki vejét és lányát arról, miért nem volt helyes, amit a pár az Oprah Winfrey interjúban művelt a két családdal.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Vajon, hogyan fog egymáshoz viszonyulni Tóth Andi és Marics Peti?
Sztárok
Nincs még változás, Pap Dorci továbbra is szingli.
Utazás
A HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) közleménye szerint a felfedezés, amelyhez magyar kutatók munkája is hozzájárult, azért különösen érdekes, mert a bolygók pályái azt...