Sztárok

Ezt Vilmos vagy Harry sosem lépte volna meg: a holland trónörökös olyat tett, amit előtte még senki

Eddig nem sokat hallottunk róla, de ezek után biztosan megjegyezzük a holland hercegnő nevét!

A semmiért nem fogad el pénzt

Katalin Amália hivatalos titulusa jelenleg Oránia, Oránia-Nassau és Hollandia hercegnője, ő Vilmos Sándor holland király és felesége, Máxima hercegné legidősebb, 17 éves lánya, ezzel pedig egyben a Holland Királyság trónörököse is.

Most a hercegnő olyat tett, amit előtte még senki a holland királyi családban. Önként lemondott arról a pénzösszegről, ami decemberi 18. születésnapja után automatikusan járna neki. A 111 ezer eurós összeget (majdnem 39 millió forint) saját kiadásaira költhetne, vagyis egyfajta zsebpénznek kapná. 2022-ben ez az összeg 1,5 millió euróra (525 millió forintra) növekszik, amikor a hercegnő maga is az Államtanács tagjává válik – írja a hirado.hu. Katalin Amália a holland miniszterelnöknek írt levelében utasította vissza az adómentes összeget, arra hivatkozva, hogy kényelmetlenül érezné magát attól, ha a semmiért ütné a markát ennyi pénz. Ezért amíg nem kezdi meg hivatalos teendőit, nem kér fizetséget sem.

Tudj meg többet a holland trónörökösről – lapozd fel a galériánkat!

Katalin Amália 2003-ban jött világra Vilmos Sándor és Máxima első gyermekeként.
Kattints a további képekért!

Thomas és lánya, Meghan Markle kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott, miután a férfi többször is titkokat és magánjellegű dolgokat árult el lányáról a sajtónak, sőt, egyszer még fotókat is eladott magáról a paparazziknak, ahogyan készülődött a hercegi menyegzőre. Emellett a hercegné apja nem fél bírálni a királyi családot sem: Harryt többször is kellemetlen helyzetben tüntette fel az újságok hasábjain, ám most épp ő okította ki vejét és lányát arról, miért nem volt helyes, amit a pár az Oprah Winfrey interjúban művelt a két családdal.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Kíváncsi vagy a személyiséged legmélyebb rétegeire? Ez az egyszerű teszt többet mond el rólad, mint gondolnád.
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.