Külföldön is felfigyeltek Karikó Katalin tettére, tényleg csak még büszkébbek lehetünk rá

Karikó Katalin Nobel-díjas biokémikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tiszteletbeli tagja ismét bebizonyította, hogy csak a tudományos fejlődést tartja szem előtt.

Sokat köszönhet neki a Szegedi Tudományegyetem, és ugyanez fordítva is igaz

Ugyebár a magyar-amerikai biokémikus, Karikó Katalin forradalmasította az mRNS-alapú vakcinák világát, ezért pedig tavaly megkapta az orvostudományi Nobel-díjat Drew Weissman-nel közösen.

A díjazásuk oka a nukleozid bázismódosításokra vonatkozó felfedezéseik voltak, amelyek lehetővé tették a COVID-19 elleni hatékony mRNS vakcinák kifejlesztését.

Kollégája anno az Egyesült Államokban ünnepelte a Nobel-díjat, Karikó Katalin viszont fontosnak tartotta, hogy Szegeden, az egyetem és a város közösségével örüljön együtt az elismerésnek tavaly.

Most ismét Szegedre látogatott, és a galériánkban megmutatjuk, mivel lepte meg az egyetemet!

„Egy kutatónak nem a díj a célja, hanem az, hogy megértsen valamit” – mondta anno dr. Karikó Katalin, aki ezzel mindent meg is fogalmazott.
Kattints a további képekért!

Több száz ember köszöntötte csütörtökön Szegeden Karikó Katalint, aki amerikai kollégájával, Drew Weissmannal megosztva részesül december 10-én az orvosi-élettani Nobel-díjban az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseiért.

Leadfotó: MTI Fotó – Balogh Zoltán

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!