Saját édesanyja tette pokollá a világhírű színésznő életét: sosem tudta feldolgozni, hogy terrorban töltötte a gyermekkorát

Noha Judy Garland minden idők egyik lehetségesebb színésznőjeként vonult be a történelembe, a magánélete sosem volt könnyű, sőt: rengeteg probléma árnyékolta be a mindennapjait, egészen kicsi kora óta.

Tragédiába fulladt a kivételes karrier

Judy Garland nevét elsőre mindenki az Óz, a csodák csodája című filmhez köti, hiszen az abban nyújtott alakításának köszönhetően szerzett magának széles körű ismertséget. Pedig akkoriban még csak zsenge kamaszlány volt: mivel a tehetsége egészen kiskorában megmutatkozott, hamar belecsöppent a szórakoztatóipar világába, sőt, már gyerekkánt is színpadi produkcióban lépett fel a családjával együtt. Még mindig csak tizenéves volt, amikor szerződést írt alá a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársasággal, ezt követően pedig több mint két tucat filmet forgatott a társasággal. S bár karrierjét végig hatalmas sikerek kísérték, a magánélete korántsem volt könnyű: ötször házasodott, többször került szanatóriumba gyógyszerfüggőség miatt, emellett étvágycsökkentőt szedett, mert hízásra hajlamos volt, de serkentők és altatók is beárnyékolták a mindennapjait – végül a 47 éves korában bekövetkezett halálát is nyugtató-túladagolás okozta. A nehézségek azonban nem a hírnévvel együtt érkeztek az életébe, ugyanis már gyerekkorában rengeteg fájdalommal kellett szembesülnie – „köszönhetően” többek között az édesanyjának. Részletek a galériában!

Noha Judy Garland 16 évesen robbant be a köztudatba, a színészettel már sokkal hamarabb megismerkedett. Francis Avent Gumm és Anne Marion Milne gyermekeként látta meg a napvilágot, akik szintén a showbizniszben találták meg a számításaikat, így Garland már háromévesen testközelből láthatta, mivel jár együtt ez a szakma.
Kattints a további képekért!

Judy Garlandot az Óz, a csodák csodája című film főszereplőjeként ismerte meg a világ, a fiatal lány pedig egy csapásra híres lett, ám ezért aztán később óriási árat fizetett…

Leadfotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

Oldalak